Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.05.2010.
11:02 >> 14:04h
Tanjug A

KPS ignoriše izbore u Mitrovici, OVK sprema protest

Kosovska policija će "ignorisati" sutrašnje srpske lokalne izbore na Severu Mitrovice, izjavio je direktor policije Behar Selimi, navodeći da će za policiju dan održavanja izbora biti uobičajen, kao i svaki drugi. Međutim, na južnoj strani grada zbog najavljenog protesta Albanaca na ulicama će biti povećan broj pripadnika KPS-a. Međunarodni civilni predstavnik na Kosmetu Piter Fejt izjavio je da Evropska unija neće priznati te izbore.

Selimi je prištinskim medijima izjavio da će policija sutra raditi profesionalno i uobičajeno.

"Izvršnu odgovornost u tom delu zemlje ima Euleks, ali mogu vam reći, da ni ta misija za taj dan nema neki poseban plan. Znači, obe ove policijske institucije će ignorisati te izbore u smislu policijskog događaja", rekao je Selimi.

Portparol KPS-a Besim Hoti izjavio je Tanjugu da KPS ne očekuje bilo kakvu vanrednu situaciju, ali i da je policija spremna da deluje u svakom trenutku ukoliko dođe do narušavanja javnog reda i mira.

"Stav je kosovske Vlade i institucija da ne budemo na bilo koji način upleteni u održavanje opštinskih izbora. Međutim, zbog održavanja protesta ratnih veterana Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), policija ima operativni plan i pojačaće svoje prisustvo u južnom delu grada", kazao je Hoti.

U južnom delu Kosovske Mitrovice sutra će biti održan protestni skup ratnih veterana OVK i Pokreta za ujedinjenje na Kosovu zbog održavanja lokalnih izbora u severnom delu grada.

Pripadnicima OVK, na protestu u južnom delu Mitrovice pod nazivom "U odbranu suvereniteta Kosova", pridružiće se i pokret "Samoopredeljenje", kao i pristalice opozicionih stranaka, Alijanse za budućnost Kosova, Alijanse novo Kosovo i Demokratskog saveza Dardanije.


Fejt: Evropa neće priznati rezultate izbora

 

Međunarodni civilni predstavnik na Kosovu Piter Fejt rekao je da Evropska unija neće priznati rezultate lokalnih izbora koje je Srbija raspisala na severu Kosova. Fejt je u Vašingtonu izjavio Glasu Amerike da njegova kancelarija priznaje samo izbore koje organizuju vlasti u Prištini.
Uz tvrdnju da predstavnici njegove kancelarije imaju teškoće u pristupu severu Kosova, Fejt je rekao: "Zato vidimo srpske političare kako dolaze i vode kampanju. Euleks i EU su stavili na znanje da se te posete ne mogu obavljati bez odgovarajuće dozvole i da naoružani telohranitelji ili pristalice tih političara, ukoliko nose oružje, ne bi smeli da ulaze na sever Kosova."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online