Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 25.04.2016.
06:50 >> 11:12h
Vestionline A

RIK: Naprednjaci "razbili", mrvice za Čedu, Borisa i DSS

Na osnovu oko 96,5 odsto obrađenog biračkog materijala, Republička izborna komisija u ponedeljak ujutru saopštila je rezultate po kojima u srpski parlament najverovatnije ulazi sedam lista - koalicija oko Srpske napredne stranke, koalicija oko Socijalističke partije Srbije, Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka, pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića, koalicija Demokratske stranke Srbije i Dveri i koalicija Čeda-Boris-Čanak.

Tanjug
Aleksandar Vučić s naprednjacima ima dosta razloga za slavlje

Republička izborna komisija saopštila je u nedelju ujutru da je na osnovu 96,5 odsto obrađenih biračkih mesta Koalicija "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" osvojila 48,28 odsto glasova.

Prema tim podacima SPS-JS osvojila je 11,08 odsto glasova, SRS 8,04 odsto glasova, DS 6,04 odsto, pokret Dosta je bilo 5,95 odsto, koalicija SDS-LDP-LSV 5,02 odsto osvojenih glasova, dok je koalicija DSS-Dveri osvojila pet odsto.

Opozicioni lideri najavili su, posle sastanka u noći između nedelje i ponedeljka sa zvaničnicima RIK-a, da će kontrolisati kompletan izborni materijal.  Dolasku opozicionara u sedište RIK-a prethodio je sastanak lidera četiri opozicione stranke u sedištu DS-a, koja je izbornu komisiju optužila za "izborne manipulacije".

U RIK-u su bili predsednici DS-a Bojan Pajtić, SDS-a Boris Tadić, LDP-a Čedomir Jovanović, pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović, te lideri DSS-a Sanda Rašković-Ivić i Dveri Boško Obradović. Predsednik RIK Dejan Đurđević rekao je da će predstavnicima opozicionih izbornih listi biti omogućen uvid u izborni materijal.

IZBORI  2016.  -  SKUPŠTINA SRBIJE
Srpska napredna stranka - 48,28

Socijalistička partija Srbije - 11,08

Srpska radikalna stranka - 8,04

Demokratska stranka -  6,04 

Dosta je bilo - 5,95

SDS-LDP-LSV - 5,02

DSS-Dveri - 5,0

* Podaci koje je dostavio RIK posle 96,5 odsto pregledanih listića

b

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.04.2016. 12:40
Možda će DS i njeni pratioci ponovo zapaliti skupštinu da bi rekli da su pobednici na izborima naravno bez dokaznog ma,terijala(glasačkih listića)kao 2000 što je uradio faššistički pokret DOS-manlija
Ponedeljak 25.04.2016. 16:49
Srbi svaka cast za vasu glupost,po koji put ste pokazali da ne znate nista!! Poceli ste da se blesavite 5.oktobra,kada ste doveli izdaijnika Dindjica pucem na vlast,koji se pre toga zalagao za nastavak agresije na SRJ,sve dok Slobodan Milosevic ne potpise. Posle izdaijnika sledio izdaijnik Kostunica,onda Boris i Ivica Thaci,pa onda ste dali glas DIKTATORU Vucicu. Od 5. oktobra je pocela nezapamcena beda,sve rasprodato,opljackano,plate nema,penzije se smanjile itd..I u sve tih 16 godina vi niste u stanju da promenite situaciju, i da se vec jedan put otarasite LOPOVA,nego ste se po koji put prodali za za laznih obecana,saku Dolara,1000 Dinara i jedan sendvic. U svakoj drugoj drzavi takvi lopovi jos odavno bi bili skinuti, samo vama Srbima odgovara takva situacija,a pre toga znate svi da pricate i da psujete protiv njih. Ocigledno da volite da zivite u bedi, i da vas politicari je** svakoga dana. Vi niste nikakav narod,sa jucerasnjim potezom ste opet pokazali da ne nosite bez razloga titulu najblesavijeg naroda na svetu.
Ponedeljak 25.04.2016. 08:43
Nije bilo teško razbiti pljačkaše, lopove i kriminalce iz DOS-a. Nije me iznenadila ni soroševa DJB. Bolje je prošla od trojice lidera DOS-a koji su išli zajedno. A sada, kada im je "otišla" Vojvodina, vidjećemo šta će istraga pokazati. Neće više moći da spriječe ili zaustave istražne organe da uđu u poslove koji su rađeni u Vojvodini. Sad više ne radi narod koji ne može drugo osim da im uzme vlast na izborima. Sada je na redu DRŽAVA koja mora, može i hoće.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online