Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 25.04.2016.
13:20 >> 15:04h
Vestionline A

Naprednjaci dobili 14 beogradskih opština

Pobedu na Vračaru odnela je lista "Vračar slobodno - Bane Kuzmanović (DS, SDS, LDP, NOVA, SDU)", na Starom gradu najviše glasova dobila je Demokratska stranka, a na Novom Beogradu lista koju predvodi Aleksandar Šapić i to su jedine tri opštine u Beogradu u kojima naprednjaci nisu osvojili većinu glasova. SNS je odnela pobedu u 14 od 17 beogradskih opština.

Tanjug
Beograđani će uskoro moći samo da se slikaju!

U pitanju su preliminarni podaci, budući da će skoro sve opštine, kako prenosi Tanjug, konačne podatke utvrditi nakon 18 sati.

Naprednjaci su gotovo ponovili rezultat sa opštinskih izbora iz 2014. godine kada su bili najuspešniji u 15 lokalnih samouprava. Dakle, osvojili su većinu na Paliluli, Zvezdari, Voždovcu, Čukarici, Rakovici, u Sopotu, Grockoj, Barajevu, Mladenovcu, Surčinu, Obrenovcu, Zemunu i Lazarevcu.

Vračar - Na Vračaru je za listu "Vračar slobodno" glasalo 30,89 odsto birača, pa će ta lista imati 17 odbornika u lokalnom parlamentu, a sledi lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", sa osvojenih 27,94 odsto glasova i 16 odborika. Treća je bila lista "Dosta je bilo - Saša Radulović", za koju je glasalo 13,65 odsto birača, pa će imati sedam odbornika, dok će koalicija SPS-JS imati tri odbornika, a Dveri-DSS dva.

Voždovac - Na Voždovcu je pobedila lista okupljena oko SNS, koja je osvojila 41,23 odsto glasova i 26 mandata, a slede "Dosta je bilo - Saša Radulović" sa 13,44 odsto i osam mandata i DS sa 9,43 odsto glasova i šest mandata.

Mladenovac - U Mladenovcu SNS je osvojila 50,9 odsto mandata, grupa građana 20 odsto, DS 10,9 odsto, SPS-JS 7,27 odsto, SDS-LDP 5,45 odsto, a radikali 5,45 odsto glasova građana. Luka Maksimović, poznatiji kao Beli Preletačević, sa svojim pokretom SPN (Sarmu prob`o nisi) postao apsolutni hit. Krenuli su u kampanju kako bi od izbora napravili parodiju, a završili su kao druga najjača partija sa 13 mandata, koliko imaju DS, SPS i LDP zajedno.

Barajevo - U Barajevu je pobedu odnela SNS, koja je osvojila 51,52 odsto, dok su koalicija okupljena oko SPS, DS i DS S-NS osvojile po 9,09 odsto.

Zemun - Demokrate će, izgleda, ostati ispod cenzusa.

Stari grad - U opštini Stari grad DS je, prema podacima demokrata, osvojio 32,06 odsto glasova, SNS - 23,4 odsto, "Dosta je bilo" - 13,53, DŠ 6,98, SPS 6,23, SDS-LDP - 5,88, a SRS - 5,41 odsto glasova.  

Savski venac - Na opštini Savski venac lista SNS osvojila je 13 mandata, DS sa koalicijom SDS i LDP i Nova stranka - devet mandata, Lista "Dosta je bilo" sedam, SPS tri, DŠ-Dveri dva, SRS dva i manjinska stranka jedan mandat.

Zvezdara - SNS je na Zvezdari osvojila 41,51 odsto, a za njom slede DS sa 15,09 odsto, Dosta je bilo sa 13,21 odsto.

Čukarica - SNS je na Čukarici osvojila 42,4 odsto, DS 12,29 odsto, Pokret Dosta je bilo 11,39 odsto, SPS-JS 9,22 odsto, oko 8 odsto su osvojile i Dveri-DS S i SRS, dok su ispod cenzusa Savez za bolju Srbiju Čedomira Jovanovića i Grupa građana "Nikad u NATO".

Sopot - U Sopotu SNS je osvojio 25 mandata, SPS tri, SRS tri, LDP I DS dva i Grupa gradana jedan. Živorad Žika Milosavljević, popularni Tito iz Sopota, izborio se za deveti mandat, ali prvi pod kapom SNS-a i to na impresivan način pošto je osvojio više od 70 odsto glasova!

Obrenovac - U Obrenovcu SNS je osvojila 48,42 odsto, DS-SDS 10,9 odsto, SPS 10,12 odsto, Grupa građana "Obrenovac naš grad" 6,39 odsto, SRS 6,16 odsto, dok DŠ Dveri i "Dosta je bilo" nisu prešle cenzus. 

Grocka - U opštini Grocka SNS ima najviše mandata 20, SPS pet, SRS tri, Blaža tri mandata, Nova Srbija dva, Patriotski blok DSS dva mandata.

Palilula - U opštini Palilula SNS je osvojila 42,73 odsto, odnosno 26 mandata, DS 18,34 odsto, odnosno 11 mandata, Dosta je bilo 9,46 odsto pet mandata, SRS 8,32 odsto odnosno pet mandaa, koliko su dobili i socijalisti i DS S-Dveri.

Novi Beograd - U Novom Beogradu lista koju predvodi Aleksandar Šapić osvojila je 35,5 odsto glasova, SNS 26,8 odsto glasova, Pokret Dosta je bilo 8,6, a lista oko DS 5,7 i SRS oko 5,5 odsto. 

Pančevo - Naprednjaci osvojili i Pančevo. Na osnovu glasova obrađenih sa 14 biračkih mesta na izbore izašlo 10.364 birača. Cenzus su prešli SNS sa 48,40 odsto glasova, Liga socijaldemokrata Vojvodine 6,20 odsto, DS 7.72 odsto, SRS 8,66 odsto, SPS-JS-DPM 9,16 odsto, Dosta je bilo - Saša Radulović 6,37 odsto.

Surčin - U Surčinu su pobedu odneli naprednjaci koji će imati 21 mandat, Demokratska stranka imaće osam mandata, SRS četiri mandata, a SPS dva mandata.

Rakovica - U Rakovici je pobedu odnela SNS sa 44,62 odsto glasova, koalicija DS-SDS-LDP-Levica Srbije sa 11,99 odsto, Pokret Dosta je bilo sa 11,6 odsto,  SPS sa 10,16 odsto i SRS sa 8,97 odsto, dok su ispod cenzusa Dveri-DS S i dve grupe građana. 

Lazarevac - U opštini Lazarevac naprednjaci odneli pobedu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.04.2016. 13:45
Epilog najkriminalnijih parlamentarnih izbora u novijoj srpskoj istoriji već je poznat. Na red dolaze i tragične posledice bolesne autokratije Aleksandra Vučića koji je za manje od četiri godine uspeo da sruši kompletan socijalni sistem, uništi tužilaštvo, pravosuđe, policiju i druge institucije sistema i pretvori ih u svoju privatnu agenturu koja se bavi zaštitom njegove lične vladavine. Manijakalnim nasiljem nad građanima i njihovom elementarnim pravima, svako je doveden u situaciju da može bez osnova biti pritvoren, osuđen i mučen, da može ostati bez imovine koju je stekao teškim radom. Ukratko, svako u njegovom režimu može biti izbrisan sa spiska živih. Ali, i kao mrtav, može mu se desiti da glasa za njegovu stranku. Vučić posle izbora sprema poslednju veliku pljačku i brzo bekstvo. Nudi EPS, Telekom i sva druga velika državna preduzeća, u zamenu za nešto para i dugoročnu zaštitu od krivičnog gonjenja u nekoj od "neutralnih zemalja". Treba li mu to dozvoliti?
Ponedeljak 25.04.2016. 13:46
U temeljima Vučićeve vlasti leži prevara. Dok je proteklih nedelja u predizbornoj kampanji sa lopatom u ruci izigravao velikog "neimara", polažući razne "kamene temeljce" i "vremenske kapsule" u sveže iskopane rupe, pažljiviji posmatrač mogao je da primeti kako na tim lažnim gradilištima i nepostojećim "investicijama", nema nikoga. Ni radnika ni "investitora". Samo par dežurnih udvorica i nekoliko članova njegove stranke, zaduženih da preuzmu lopatu kad se televizijske kamere ugase.Iza Vučića ostaju jame. Za njegovog mandata iskopana je duboka grobnica srpske privrede, ekonomije, školstva, zdravstva, kulture, pokopana je svaka nada da će u svom veku ova generacija građana Srbije živeti u pristojnoj i pravno uređenoj državi. Haos je na svakom koraku. Nasiljem, pljačkom, prevarama, kadrovskom nekompetencijom, kriminalom i drugim sredstvima, šizoidni Vođa je uspeo da sebe izoluje do granice nepodnošljivog.
Ponedeljak 25.04.2016. 13:47
Zato su rezultati vanrednih parlamentarnih izbora 2016. manje važni od posledica sloma države, koje upravo nastupaju...Dok je još bio ministar odbrane, i dok su ga u Americi pripremali za posao koji treba da obavi na Kosovu, komandant Nacionalne garde Ohaja, poklonio mu je šahovsku garnituru, sa preporukom da "uvežbava strategiju napada i odbrane"! I zaista, Vučić se posle toga svom snagom obrušio na Srbiju, gore od NATO aviona i dokazao da zna da napada nezaštićene građane. Ali, od svojih "prijatelja" sa Zapada, očigledno ne ume da se odbrani...Prošle godine, 9. novembra, svi dopisnici stranih medija iz Beograda citirali su i ovu Vučićevu izjavu u svojim izveštajima: "...Odbrojavaju mi dane razne strane službe, rade mi o glavi, prave afere i šire razne priče o tome koliko mi je preostalo...Kada izgubim izbore neću da se sklanjam odavde i neću da bežim od bilo koga, jer ću da radim svaki dan do kraja mog mandata...".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online