Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.04.2016.
12:01
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Tragikomični izbori u Obrenovcu! Gde su listići? "Patroliranje", Čučković u obilasku...

Srbija je u nedelju birala i izabrala. Dok vlast slavi očekivanu, ubedljivu pobedu, opozicija uglas govori: "Izbori su neregularni". Uporedo sa republičkim, održani su i pokrajinski i opštinski izbori, a tu je bilo svega i svačega. U Obrenovcu, beogradskoj opštini koja je u izbila u žižu javnosti pre dve godina, kada su se dogodile katastrofalne poplave, pobedu sa skoro identičnim rezultatom kao na nivou Srbije odnela je lista Srpske napredne stranke (48,42), na čelu sa dosadašnjim prvim čovekom Opštine Miroslavom Čučkovićem.

Vestionline
Gužva u Opštini Obrenovac posle zatvaranja biračkih mesta

Međutim, naš izvor koji je bio upoznat sa dešavanjima u nedelju na izborima u Obrenovcu, kaže da je bilo toliko nepravilnosti, da se to ne pamti.

Navijači "zavodili red" pred izbore

Nekoliko dana pre izbora, u Obrenovcu su se pojavili pripadnici jedne navijačke grupe poznatog beogradskog kluba, koji su bili tu da "čuvaju" plakate SNS-a da ih neko slučajno ne cepa ili prelepljuje.

- Neregularnosti su se dogodile već na otvaranju biračkih mesta. Na primer, manje listića na nekim biračkim mestima, što unosi sumnju da je trebalo da se pokrene "bugarski voz" (to vam je kad birač donese popunjen listić, njega ubaci u kutiju, a iznese prazan - prim. aut.). Bilo je zloupotreba oko glasanja starih lica. Umesto njih su drugi zaokruživali - počinje priču za portal VESTIONLINE naš izvor.

Kada su se biračka mesta završila, tek tada su usledile tragikomične situacije.

- Izborini materijal je krenuo da dolazi oko 22 časa. Koverte sa glasovima su bile otvorene, nisu bili zapečaćene, što je ostavljalo mogućnost da se s tim manipulisalo. Nije bilo nikakve kontrole. Takođe, na nekoliko mesta nisu potpisani kontrolni listići, što automatski znači da su na tom mestu izbori neregularni. Do ujutru su stigli materijali sa 53 od 55 biračkih mesta u Obrenovcu. Onda je usledila potera za ostala dva. Na kraju se ispostavilo da su lica odgovorna za ta biračka mesta odnela listiće svojim kućama, što je krivično delo.

Na kraju, sve je to "ispeglano", pa su rezutati takvi da je SNS dobio 33 mandata, SDS/DS 7, SPS 6, a Grupa građana Naš grad i SRS imaju po četiri mandata. Ispod crte sa 4,87, odnosno za samo 48 glasova, ostala je Grupa građana Preduzetnici Obrenovca - Bistro. 

Naš sagovornik dodaje i zanimljivu aktivnost službenika Opštine.

- Na najvećim biračkim mestima u osnovnim školama: Jefimija, Posavski partizani i Jovan Jovanović Zmaj, "patrolirali" su aktivisti SNS-a, a to su službenici Opštine. Predsednik Opštine Miroslav Čučković se pojavio na izbornom mestu 26 u Domu u Zvečkoj, iako tu ne glasa. Tu nije smeo da bude, a kada je predsedniku odbora na tom biračkom mestu skrenuta pažnja na to, on se pravio lud, kao da ne zna ko je on - zaključio je izvor portala Vestionline.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online