Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 25.04.2016.
19:11
Vestionline A

Šta je to začudilo Vučića u izbornoj noći?

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da novu vladu treba očekivati posle vanredne Skupštine Srpske napredne stranke koja je zakazana za 28. maj. Isti slučaj je, kako je naveo, i sa pokrajinskom vladom. Premijer Srbije je istakao da je veoma škrt na pozivima za sastav vlade, a rekao je i da su se u toku izborne noći dešavale veoma čudne stvari.

Tanjug
Ne zna šta su slavlja, torte i kolači: Aleksandar Vučić

Na pitanje da li će SPS dobiti poziv za vladu lider SNS Aleksandar Vučić odgovara da ne želi o tome u ovom trenutku i kratko kaže da je vrlo škrt na pozivima. Posle toga novinarka emisije "Oko" pitala ga je ko sigurno neće dobiti poziv, a Vučić je odgovorio: "Oni to znaju".

- Potpuno je jasno, ne pada mi na pamet da pozovem te ljude kojima je mržnja jedina politika. Hoću one koji će se boriti za Srbiju, za drugačiju i uspešnu Srbiju, ne za one koji će da prete, psuju i viču. One koji govore samo o nepravilnostima, a samo SNS prijavio nepravilnosti na kraju - navodi Vučić.

Nepravilnosti i "noćne vile"

Govoreći o izbornoj noći i tome kako je izgledao da nije srećan rezultatom Vućić navodi da on ne predvodi "cenzus stranke i cenzus koalicije".

- Bavio sam se čitanjem papira, Mekalister me je pogledao i rekao mi "ovo nisam video u svom životu, da neko posle ovakve pobede sedi sam u sobi i piše po papirima". A pogodio sam sve šta će se dešavati tokom noći - rekao je Vučić.

Kako kaže, CRTA je ceo dan pričala o nepravilnostima, a na kraju rekla "šalimo se". Osim toga, Vučić je naveo da su se tokom noći pojavile "noćne vile".

- Juče su neke agencije i mediji govorili gluposti o nepravilnostima. Podneta su samo dva prigovora i to je podnela SNS, u Vranju i u Jagodini zbog pijanog radikala. Oni koji su se žalili vama, a i vi njima, nisu podneli nijednu žalbu, sve vreme su lagali, znali su šta su radili u Bodrumu i Solunu i ovaj zna šta je radio kao stečajni upravnik. Danas je OEBS rekao da nikakve političke krađe nije bilo. To ćemo sada mi da proveravamo. Čudne stvari se se događale tokom noći, a mi nismo lagali - istakao je Vučić.

Šta je radila PIK do 14 časova?

Dodao je i da su se tokom noći događale "čudne posete".

- RIK radi celu noć, nikad brže nije radila, a PIK ne radi ama baš ništa, danas u 14 je saopštila prve podatke i svi se prave blesavi. Nije problem, neka im poklone mandate. Šta mislite, da ću da se plašim stečajnog upravnika koji namešta poslove sebi? Mislim da su se čudne stvari noćas dešavale... Oni neka rade svoj posao, svi zajedno, mi ćemo svoj i država će svoj - dodao je Vučić.

On kaže da će naprednjaci ubudće pobeđivati ozbiljnošću i odgovornošću, kao i da već sutra ide da postavlja kamen temeljac za fabriku kod Požege koja će proizvoditi municiju.

- Ta slavlja, to meni ne priliči. Da pijem, slavim, jedem torte... Ne razumem se u to - naveo je Vučić na kraju razgovora za RTS posle čega je novinarku upitao "nego, gde su vam one krađe".

Pošto mu je ona odgovorila da to nisu mediji navodili, nego opozicione stranke, Vučić je dodao: "Ako ih nađete, javite mi".

Pokrajina

Lider naprednjaka je naveo da je Savez vojvođanskih Mađara njihov pouzdan partner, kao i da se danas čuo sa Ištvanom Pastorom. Vučić ističe da će njegov predlog, ukoliko se predsedništvo SNS usaglasi, biti da Pastor bude predsednik Skupštine Vojvodine, a na pitanje ko će biti Vojvođanski premijer lidera naprednjaka nije odgovorio.

- Možemo mi i sami, bez Mađara ili bilo koga drugog - naveo je Vučić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.04.2016. 20:00
Vučić je "pobedio" na izborima ali Vladu neće formirati on nego ambasadori . Oni će odrediti pravila igre koja važe za Vučića .
Ponedeljak 25.04.2016. 19:36
Шта је то зачудило Вучића ??? Чуди се како да ни један србин не изађе на протест .
Ponedeljak 25.04.2016. 20:05
Formiranje cenzus koalicije može se dovesti u direktnu vezu sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom. Nijedan medij, osim TV B92, nije preneo da je Skot bio u izbornom štabu Demokratske stranke u izbornoj noći.Novinarka B92 uključila se u program iz izbornog štaba DS u 23:30 i prenela da je američki ambasador Skot upravo napustio izborni štab demokrata. Pola sata ranije, tačno u 22:58, informativna služba DS-a saopštila je da će u prostorijama DS-a na Terazijama biti održan hitan sastanak cenzus koalicije. Na jednom mestu ujedinili su se Bojan Pajtić, Boško Obradović, Sanda Rašković Ivić, Čedomir Jovanović, Saša Radulović, a kasnije se pridružio i Boris Tadić. Za one koji posmatraju politička dešavanja u Srbiju znaju da je reč o nespojivim ličnostima. Radulović je tvrdio da Pajtić i DS ometaju njegov izlazak na izbore, dok su Čeda i Radulović vodili rat o tome ko je Vučićev trojanski konj.Pajtić je u toku predizborne kampanje saopštio da ne dolazi u obzir saradnja sa desničarima iz Dveri-DSS. Međutim, kako stvari stoje, ponoćna poseta američkog ambasadora sve to može da promeni. Znajući naše šupljoglave političare, neko moćan je morao da ih ujedini. Ko je moćniji i uticajniji od američkog ambasadora?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online