Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 29.04.2016.
03:00
A. Vučićević - Vesti A

Privatnom vojskom na Beograđane

Skandalozno rušenje objekata u beogradskoj Savamali u noći između 24. i 25. aprila i dalje je top tema u srpskoj prestonici. Ko je poslao bagere da u dva sata posle ponoći ruše objekte na uglu Mostarske i Hercegovačke ulice i nepoznate muškarce sa fantomkama da maltretiraju ljude, još nije utvrđeno. Jedino je lideru pokreta Dosta je bilo Saši Raduloviću jasno o kome i o čemu se radi.

A. Čukić
Bahatost sakrivena iza fantomki: Savamala

- Samo dva sata nakon zatvaranja birališta, Vučić je u centru Beograda na delu pokazao kako će dalje sprovoditi svoju politiku. Očigledno još bahatije, uz pomoć privatne vojske s fantomkama na glavama, noću, lisicama vezujući ljude, kao što je 25. aprila noću rušio kuće za svoje navodne "arapske" partnere iz Beograda na vodi - ironično je zaključio Radulović.

On je pozvao beogradskog gradonačelnika Sinišu Malog da prestane s prenemaganjem kako ne zna ko je srušio objekte "jer je to omogućila njegova privatna partijska vojska u liku Komunalne policije".

Žrtva i svedok javašluka

Muzičar Miloš Đorđević svedok je događaja u Savamali.
- Ljudi sa fantomkama su me maltretirali na parkingu u blizini srušenih objekata. Izvukli su me iz auta i držali na kiši više od sat i po vremena. Izbacili su iz auta sve stvari i oduzeli mi dokumenta. Kad sam tražio da mi pokažu legitimaciju, zapretili su mi da ne zapitkujem. Hercegovačku ulicu su zatvorili sa dva đubretarska kamiona. Pustili su me kad je rušenje završeno. Šokiran sam da sada o tome niko ne zna ništa - rekao je za "Vesti" Đorđević.

Da će o skandalu u Savamali biti još govora najavio je zaštitnik građana Saša Janković koji je na svom Tviter nalogu poručio da će javnosti biti obaveštena nakon što budu provereni svi navodi.

Prijavu o rušenju Savamale prvi je dobio poverenik za informacije Rodoljub Šabić koji je od gradske uprave zatražio da se izjasni. Gradonačelnik Siniša Mali je poverenika uputio da se obrati - nadležnim institucijama?!

Šabić ovim odgovorom nije zadovoljan.

- Neprihvatljivo je da me gradonačelnik upućuje na nadležne i da gradske vlasti smatraju dovoljnim da kažu da o tome ne znaju ništa. Razgovarao sam sa ministrom unutrašnjih poslova i sa državnom tužiteljkom i od njih sam dobio uverenja da će uraditi sve što je u njihovoj nadležnosti da rasvetle ovaj slučaj - naveo je Šabić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online