Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 28.04.2016.
21:11
J. Arsenović - Vesti A

Demokrate kao '96. ustale protiv prekrajanja izborne volje: Vesić preti i ucenjuje odbornike na Vračaru

Pristalice Demokratske stranke i njihovih koalicionih partnera na Vračaru u četvrtak uveče su uz zvuke pištaljki i sirena demonstrirali ispred sedišta Srpske napredne stranke u ovoj beogradskoj opštini.

Jelena Arsenović
Veliki broj građana okupljeno spred prostorija SNS-a

Iako je u nedelju, na lokalnim izborima lista predvođena DS osvojila najviše glasova i tako potvrdila da je Vračar neosvojiva tvrđava za naprednjake, razlog za ovaj protesni skup su, kako tvrde demokrate, pokušaji naprednjaka predvođenih gradskim menadžerom Goranom Vesićem, da ucenama, pritiscima i podmićivanjem, utiče na odbornike pobedničke liste da pređu u njihove redove, odnosno da otkažu lojalnost DS-u. Ukoliko bi u tome uspeli, naprednjaci, koji imaju samo jednog odbornika manje u odnosu na listu DS, došli bi u poziciji da formiraju opštinsku vlast.

Bane Kuzmanović, nosilac liste "Vračar slobodno“ i dugogodišnji prvi čovek Opštine, u razgovoru za "Vesti“ iznosi teške optužbe na račun Gorana Vesića, za kojeg tvrdi da je potrošio nekoliko miliona evra gradskog novca za kampanju na Vračaru.

Sistem je vrlo jednostavan, prvo dođe neko i ponudi posao ili novac ili stan, a ukoliko naš odbornik odbije, a to se uvek desi, onda uslede pretnje i zastrašivanja, pogotovu ukoliko radi u nekoj javnoj ustanovi ili preduzeću. Tako je Neda Novaković prebačena na rad u Mladenovac, Marku Mandiću je saopšteno da ostaje bez posla u školi gde radi, a Aleksandru Mihajloviću, koji radi u jednoj agenciji, najavljen je otkaz

Pregovaramo sa Radulovićem

DS sa koalicionim partnerima ima 17 , a Pokret "Dosta je bilo“ sedam odbornika, i mi i oni se zalažemo za transprentnost na Vračaru. Počeli smo razgovore i nadam se da ćemo uspeti da ih okončamo i da nakon praznika zakažemo Skupštinu Opštine.

Kada mu je to saopšteno?

Već u ponedeljak i "prijateljski“ mu je savetovano da se javi Goranu Vesiću da mu pomogne.

A to "prijateljski" vi tumačite tako kao da će uslediti novčana ponuda?

Za razne ljude primenjuju različit vid pritisaka. Ako ne može da bude ucenjen lično, onda se preti da će mu sestra ostati bez posla ili da će njegovi roditelji imati neki problem. Mi ćemo sve izjave naših odbornika snimiti i staviti na sajt "Vračar slobodno“ pa će svi građani moći da se uvere.

Da li je ovih dana  ponuđena konkretna suma nekom od odbornika sa vaše liste?

- Jeste, ali pošto je u pitanju krivično delo, sačekajte da napišemo krivičnu prijavu pa da onda obavestimo tačno javnost.

Jelena Arsenović
Demokrate brane Vračar

Da li odbornicima nude da pređu u SNS ili da samo napuste vašu buduću odborničku grupu?

Nekoliko naših odbornika je dobilo ponude za prelazak, čak ne u SNS, već u neku od stranaka njihove koalcije, pošto su oni na Vračaru nastupali u koaliciji više stranaka. To rade zato što znaju da niko od nas ne bi prihvatio SNS, pa su, recimo, ponudili da se pređe kod Rasima Ljajića.

Potrošio je i pola miliona evra para SNS

Da li su do vas došle informacije da je zbog kampanje na Vračaru, gde se delilo šakom i kapom, Vesić ispraznio budžete gradskih javnih preduzeća?

- On je potrošio tri do pet miliona evra gradskog budžeta i još pola miliona evra para Srpske napredne stranke, obećavajući pobedu na Vračaru. Za njega je problem što tu toliko željenu pobedu nije uspeo da ostvari pa se sada plaši reakcije ljudi u SNS i stoga Vesić lično vrši ove pretnje preko svojih kontakata - tvrdi Kuzmanović.

Za sada ostajete na broju osvojenih mandata?

- Da li će svi odbornici uspeti da izdrže ovaj pritisak , u ovom trenutku ne znam. Verujem da hoće, ali mnogi su životni ugroženi. Recimo ova devojka Neda ne može da završi doktorske studije ako bude prebačena u Mladenovac.

Nije bilo kontakta sa Vesićem

Jeste li posle izbora imali kontakt sa Vesićem.?

- Ne, iako je obećao da će čestitati pobedniku, to nije uradio.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.04.2016. 22:17
Od sve sile i ideologije, DOS-ovcima su ostale samo krivične istrage, optužnice za kriminal i pištaljke. Koliko vidim, još ne lupaju u šerpe i lonce da prošire "ideološku" osnovu. Oni stvarno misle da im može nešto uspjeti kao puč petog oktobra. Greota šta se napravi od silnih, moćnih i bahatih. Ponovo "PIŠTALJKA". Neka ih čuvaju. Trebaće im u narednih 50 godina da imaju da DUVAJU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online