Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 29.04.2016.
08:11
Vestionline A

Izborni preokret: Dveri-DSS ispod cenzusa

Na osnovu rezultata sa 99,82 obrađenih biračkih mesta, ispod cenzusa je lista Dveri-DSS, dok je lista SDS-LDP-LSV osvojila 5,02 odsto glasova.

Tanjug
TNajnovijim rezultatima razbesenli opoziciju: Članovi RIK-a

Kako je saopštio direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević, prema tim podacima, lista okupljena oko SNS osvojila je 48,24 odsto glasova, SPS 10,96 odsto, SRS 8,11 odsto, DS 6,03 odsto, Dosta je bilo 6,03 odsto.

SVM je osvojio 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto.

U trenutku čitanja reultata lider Dveri Boško Obradović je sa galerije predsednika RIK-a Dejana Đurđevića pitao da li ga je sramota i jel sme da pročita rezultate i da li sme "pred narod", na šta mu je Đurđević odgovorio da ne vrši pritisak.

Tu nije bio kraj incidentima, pa su predstavnici pokreta Dveri po završetku sednice verbalno napali članove RIK-a i posle sednice, a kako prenose mediji, u gužvi je došlo i do koškanja. Incident je prekinut pošto su Đurđević i Kovačević napustili prostorije Skupštine Srbije.

Kulminacija pritisaka

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Đurđević najoštrije je osudio incident po završetku sednice te komisije, kada su članovi pokreta Dveri verbalno i fizički napali članove tog organa, navodeći da je to kulminacija pritisaka koje danima trpi RIK.

Đurđević je novinarima u parlamentu rekao da je slučaj prijavljen policiji i da RIK očekuje od nadležnih organa da omoguće toj komisiji da izbore, budući da se ponavljaju na 15 biračkih mesta, sprovedu do kraja u normalnoj atmosferi, bez uvreda, napada, pritisaka.

- Želeo bih da u ime RIK i u svoje lično ime najoštrije osudim incident koji se dogodio posle sednice RIK-a, gde su saopšteni preliminarni rezultati glasnja. Iako su u pitanju preliminarni rezultati, jer će se glasanje ponoviti na 15 biračkih mesta, lista koja je na samom cenzusu i koja ima velike šanse da uđe u parlament, vršila je od nedelje strahovit pritisak - rekao je Đurđević, podsećajući da im je dozvoljen uvid u birački materijal i prisustvo sednicama RIK-a.

POVEZANE VESTI

Petak 29.04.2016. 08:44
Ništa ne odlučuje ni RIK ni narod . Ko će u skupštinu i sa koliko poslanika odlučuje Američki i ambasadori EU zlikovaca . Narode džabe ste krečili ...
Petak 29.04.2016. 14:54
Sada je malo jasnije ko smeta vucku i njegovim zapadnim mentorima. Ne shvatljiva je prljava igra radikala protiv Dveri i DSS. Pobjednici na izborima su oni koje podrzava amerika bez obziza na rezultate glasanja. Potpuno ista slika kao u hrvackoj samo sa razlikom sto su tamo sve stranke anti Ruske i proamericke pa se ne desavaju ovakve greske
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online