Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 30.04.2016.
08:24
D. Dekić - Vesti A

Dveri i Sanda "izbačeni" iz parlamenta

Nastavak prebrojavanja nešto više od jedan odsto glasačkih listića u Republičkoj izbornoj komisiji "izbacio" je iz srpskog parlamenta koaliciju DSS-Dveri, i to za svega jedan jedini glas. To se događa "jednom u 1.000 godina", ocenio je predsednik RIK-a Dejan Đurđević i dodao da uprkos tom rezultatu dobijenom sa 99,82 biračkih mesta, ova koalicija, koja je prvobitno prešla cenzus, ipak ima šansu da to ponovi?!

Tanjug
Krađa!

Čelnici DSS-a i Dveri Sanda Rašković-Ivić i Boško Obradović rekli su da je reč o manipulaciji i krađi nezabeleženoj u istoriji srpskog parlamentarizma.

Obradović kaže da se "četiri dana brojalo da bi njegova koalicija ostala za glas ispod cenzusa". Da su izbori pokradeni slaže se i lider DS Bojan Pajtić i obećava da će, ako RIK spusti Dveri i DSS ili koaliciju Borisa Tadića ispod cenzusa, demokrate sa opozicijom krenuti na proteste i boriti se, kao i 1996, kada je Miloševićeva vlast htela da pokrade lokalne izbore.

Popravni 4. maja

Parlamentarni izbori biće ponovljeni na 15 biračkih mesta u Srbiji u sredu 4. maja, a na njima pravo glasa ima 19.631 građanin. Izbori će biti ponovljeni na pet biračkih mesta u Nišu, po dva mesta u Beogradu, Vranju i Jagodini, kao i na po jednom u Užicu, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima i Kladovu.

Tadić smatra da se "pravi atmosfera da SNS dobije više poslanika", a Jovanović dodaje da je na izborima pokraden sopstveni narod. Čelnik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović nema dilemu da Vučić namerava da prekroji izbornu volju birača.

U međuvremenu, pljušte optužbe vlasti, odnosno RIK-a o verbalnom napadu predstavnika Dveri na članove Komisije. Obradović tvrdi da je bilo obrnuto. Snimak incidenta je već na društvenim mrežama. Ministar policije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović "zaključuje" da se u RIK-u dogodilo "nedopustivo nasilje" i najavio da će MUP i Tužilaštvo istražiti svaki detalj tog slučaja.

Nišlije glasaju za praznik

Gradska izborna komisija u Nišu odlučila je da glasanje ponovi dan pre Vaskrsa, na 20 biračkih mesta gde je upisano 30.000 građana. Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija smatra da je to moglo da se obavi 4. maja, ali da je očito da SNS želi da popravi rezultat u Nišu kada većina građana praznuje.

Lideri opozicije najavili su da će podneti krivične prijave protiv Pošta Srbije jer su prigovori na izborne rezultate na vreme poslati preporučeno, ali su RIK-u isporučeni po isteku roka. Prijaviće i neke članova biračkih odbora zbog izborne krađe.

POVEZANE VESTI

Subota 30.04.2016. 14:04
Kako su izbačeni,kad nisu ni bili u njemu?
Subota 30.04.2016. 09:22
Dveri i DSS ulaze u skupštinu jer tako hoće ambasador Skot . ČIK da ne bude tako iako svi znamo da nemaju dovoljno glasova .
Subota 30.04.2016. 09:45
Pa šta to nema Vestionline kriju, Ha Ha ! Šta to zna ceo Beograd i Srbija, osim onih koji se isključivo informišu preko ovog portala ?! Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić potvrdio je da je hrvatski marketinški stručnjak Krešimir Macan uključen u predizbornu kampanju njegove stranke. Pajtić je u izjavi "Politici" rekao da se DS konsultuje sa Macanom zato što je procenila da će on "najbolje razumeti način razmišljanja Tonija Blera, glavnog Vučićevog savetnika, pošto obojica dolaze iz zemalja članica EU". Kako stoji u Macanovoj zvaničnoj biografiji, objavljenoj na sajtu njegove marketinške kompanije "Manjgura", on je PR stručnjak "specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije". Odnosima s javnošću bavi se od 1991, kada je, tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, obavljao funkciju generalnog sekretara hrvatskog Ministarstva informisanja, da bi 1995. postao načelnik Odseka za informisanje Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske. Danas vodi savetničku kompaniju Manjgura (u dubrovačkom dijalektu - curetak), osnovanu još 1997. kao jedna od prvih hrvatskih agencija specijaliziranih za odnose s javnošću.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online