Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 30.04.2016.
10:28
Vestionline A

Premijer se ne plaši haosa: Evo šta je poručio hejterima

Premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić poručio je da se ne plaši nikakvog haosa posle novog brojanja glasova i naglasio da će biti onako kako zakon nalaže i onako kako su rekli građani.

Tanjug
Oni nek hejtuju, on će otvarati fabrike: Aleksandar Vučić

Vučić je u intervjuu "Informeru" kazao da nikome neće dozvoliti da Srbiju gurne u haos zarad svojih sitnih i sebičnih dnevnopolitičkih interesa, a da će na mržnju koju prema njemu pokazuju pojedini analitičari, novinari i njihovi politički favoriti, odgovoriti otvaranjem fabrika, renoviranjem škola i bolnica, povećanjem BDP, a krajem godine i rastom plata i penzija.

Ni Farma, ni Parovi

Komentarišući aktuelni "rat za senzus" u kome su funkcioneri koalicije Dveri-DSS počeli čak i da tuku članove Republičke izborne komisije, Vučić kaže da to da li je neko prešao ili nije prešao cenzus nije pitanje želja, njegovih ili bilo čijih drugih.

Vojvodina

Na pitanje ko će biti novi predsednik Vlade Vojvodine, Vučić kaže da ima više kandidata i dodaje da premijer Vojvodine može biti izabran već do kraja maja ili početka juna, i to pre nego što bude izabran predsednik Vlade Srbije.

- O tome ko je prešao, a ko nije prešao cenzus odlučuje RIK strogo u skladu sa glasovima koje je dao narod. Narod je nosilac suvereniteta, on je nama političarima dao svoje glasove - ističe premijer.

On kaže i da bi voleo da svi pređu cenzus, zato što bi onda mogli bez skrivanja da svi jedni drugima odgovore sve što misle.

Upitan da li se plaši haosa ukoliko se posle novog brojanja glasova ispostavi da je neko ispod cenzusa, s obzirom na to da je u RIK-u već došlo do sukoba, Vučić kaže da se ne plaši nikakvog haosa.

- Te koji izazivaju incidente i sukobe gledam kao ljude koji na neodgovoran način gledaju u budućnost. Jedino što im je važno jeste to da bude cirkusa u parlamentu - rekao je predsednik Vlade, naglasivši da parlament ne sme da bude rijaliti jer skupština nije ni "Farma" ni "Parovi".

Svi mu rade o glavi

Na pitanje zašto je u većini medija prikazan maltene kao neko ko na silu drži vlast, Vučić kaže da te analitičare, novinare i njihove političke favorite ne interesuje ni gde, ni kako ide Srbija, na šta ćemo da uradimo.

- Njih interesuje samo moja glava. I oni će sve vreme da prave takvu vrstu atmosfere. Ali, dok oni to rade, ja ću se baviti interesom naroda. Dok oni hejtuju, nova vlada će otvarati nove fabrike - istakao je Vučić, dodavši da će povećavati BDP i smanjivati deficit, baviti se uređivanjem škola, bolnica, domova zdravlja jer, kako je istakao, to je posao premijera.

Neće kompromise, već promene

Što se tiče sastava nove Vlade Srbije, Vučić kaže da će u svakom slučaju biti promena i da će neki od dosadašnjih ministara ostati u novoj vladi, a neki neće. O tome sa kim će ući u koaliciju na republičkom nivou, kaže da još nije odlučio.

- Ne znam gde su neki toliko zapeli?! Kao da ne razumeju da ako budem želeo mogu da imam i 189 i 190 poslanika. Ali ja neću puki opstanak na vlasti, hoću promene. I neću da pravim kompromise - kaže premijer.

Kako je naveo, nekada je mnogo bolje da imate manju većinu, a da sprovodite program za koji ste sigurni da će doneti boljitak narodu, nego da obezbeđujete fotelju brojem poslanika.

Upitan šta će biti sa Ivicom Dačićem, Vučić nije želeo da se izjašnjava, primetivši da ljudi iz SPS na svakom koraku govore da oni ne žele da budu u vladi.

- I to posebno ne žele, kako kažu, pod ovakvim uslovima. Pa ne znam šta bih ja tu više rekao. Možda negde imaju bolje uslove i bolje društvo. To je pitanje za njih, a ne za mene - zaključio je premijer Srbije.

POVEZANE VESTI

Subota 30.04.2016. 10:39
Nije to više onaj bahati i osioni Vučić . Usrao se . Sa kim će sastaviti Vladu odlučiće Ambasador Skot koji baš i nema neko dobro mišljenje o Vučiću . Ko će ući u parlamenr i to zna ambasador Skot ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online