Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.05.2016.
00:10
D. Dekić - Vesti A

U Šapcu bacali i glasačke kutije

Ako se prema onoj narodnoj "po jutru se dan poznaje" bude razvijala situacija sa formiranjem vlasti, Srbiju posle neprijatnog cirkusa sa izborima i optužbi vlasti i opozicije za izborne krađe čeka novi haos.

Tanjug
Igra sa izborom naroda: Glasanje su obeležile brojne nepravilnosti

Takav sled nagoveštava formiranje vlasti u Šapcu, gde će opozicione stranke voditi grad, kao i hitra smena programskog direktora Radio-televizije Vojvodine Slobodana Arežine, odmah po objavljivanju rezultata izbora u pokrajini koju su od Demokratske stranke preuzeli naprednjaci.

Šabac, poznat po čuvenom tradicionalnom velikom vašaru, od sada bi mogao da se pamti i po političkom vašarištu koje se odigralo prilikom formiranja nove vlasti u Gradskoj kući. Polupane glasačke kutije, bacanje mikrofona, vređanja i psovke u izobilju bili su sastavni deo konstitutivne sednice sa koje je predsedavajući udaljio odbornike naprednjaka jer su sprečavali izbor predsednika Skupštine Šapca.

Dok se iz nove vlasti čuje da SNS ne može da se pomiri da je u opoziciji, SNS to demantuje i tvrdi da je lokalni medij pod kontrolom gradonačelnika montirao snimke iz lokalnog parlamenta.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović kaže da su građani Šapca i Srbije videli zašto SNS u tom gradu nije pobedio.

- Odbornici SNS-a jedino su pokazali destrukciju i zlo - rekao je on.

Naprednjaci, međutim, tvrde da je to "notorna laž" i ističu da su zgroženi medijskom hajkom protiv njihovih odbornika u skupštini grada Šapca.

Tvrde da je haos izazvao Zelenovićev koalicioni partner i da je snimak prezentovan građanima sa sednice montaža lokalnog medija koji je pod kontrolom gradonačelnika.

U Vojvodini, čuje se iz novinarskih udruženja, pala i prva medijska žrtva nove naprednjačke vlasti. Direktor programa RT Vojvodine Slobodan Arežina smenjen je hitnom odlukom novoustanovljenog Upravnog odbora, a sa obrazloženjem da gledanost beleži pad. Smenjeni novinar tvrdi da je u pitanju evidentan politički pritisak, a novinarska udruženja traže hitno obrazloženje te odluke koja, prema njihovoj oceni, stvara atmosferu vanrednog stanja.

- Smena nije bila tačka dnevnog reda, ali se nekome očito žurilo jer je sednica zakazana samo dan po objavljivanju rezultata pokrajinskih izbora - naveo je Arežina.

Napad na volju građana

Čelnici lista lista Šabac je naš i Pobeda za Šabac stari-novi gradonačelnik Nebojša Zelenović i Nemanja Pajić kažu da su "odbornici SNS-a napali izbornu volju građana Šapca".
- Fizičkim napadom na trenutak su prekinuli sprovođenje izborne volje građana Šapca jer ne žele da prihvate izborni poraz. Demokratija je poštovanje zakona i procedura, zato je ovo fizičko nasilje SNS-a napad na demokratiju - kaže Zelenović.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online