Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 24.05.2016.
08:58
Tanjug, Vestionline A

Vučićev plan od 10x10 za vaskrs Srbije

Najzad, na pomolu je svetlo na kaju tunela - Aleksandar Vučić napraviće program nove vlade u 10 tačaka, a svaku će podrobno obraditi na 10 strana - Srbija će preživeti! Samo, da li će ko od nas ostati živ da priča o tome...

Tanjug
Da cveta cveće i u naše preduzeće: Aleksandar Vučić

Polovina od 10 tačaka programa nove vlade tiče se ekonomije, a značajan deo pripada i obrazovanju, zdravstvu i evropskim integracijama, objavio je u utorak Blic.

Reč je, kako navodi taj list, o polaznim tačkama koje će u prgoramu biti detaljno razrađene, a premijer Aleksandar Vučić će svaku stavku obraditi na 10 strana.

Glavna stvar - smanjenje nezaposlenosti

Prva tačka premijerovog programa nove vlade odnosi se na radna mesta, odnosno smanjenje nezaposlenosti i ulaganje u nova radna mesta za budućnost - IT, preduzetništvo, mala i srednja preduzeća, strana ulaganja...

Privatizacija, privatizacija, privatizacija

Sledeća tačka je uravnotežen budžet, rešavanje problema iz prošlosti - NPL's, odnosno restrukturiranje duga, zatim preduzeća u državnom vlasništvu, odnosno privatizacija, energetika.

Da Srbija bude centar sveta

Premijer je kao treću tačku, prema pisanju "Blica", odredio povezivanje Srbije sa svetom, ulaganje u infrastrukturu i turizam kako bi Srbija postala regionalno saobraćajno čvorište - infrastruktura, koridori, pruge, luke, turizam, onosno letovi, avio saobraćaj, MRO (održavanje, popravka, remont)...

Da zemlja bude plodna i rodna

Kao peti cilj je postavljen pokretanje poljoprivrede i podsticanje zemljoradnika da uvećaju i prošire prozivodnju - dodatna vrednost, marketing, reforma u oblasti poljoprivrednog zemljišta, reforma podsticaja...

Da nam mladi budu pametni i  zdravi

Sledeća tačka je kvalitetno obrazovanje mladih i reforma obrazovanog sistema Srbije - predškolsko, dualno obrazovanje, reforma visokog obrazovanja, sveobuhvatni programi za mlade, a sledi zdravlje i novi plan za zdravstvenu zaštitu, kroz rad na prevenciji bolesti, uređenje zdravstvenih ustanova, smanjenje vremena čekanja, veći kvalitet nege, rešavanje pitanja strukturnih viškova.

Da vlada pravda i poštenje

Obezbeđenje pravednog društva, borba protiv korupcija i podrška onima kojima je najpotrebnija kroz pravedniji sistem socijalne zaštite je sedma tačka programa, a sled stgvaranje sistema koji služi građanima, kroz korenite promene ka efikasnom javnom sektoru - racionalizacija broja zaposlenih u cilju efikasnosti (plata), eliminisanje birokratije, E-vlada.

Stop teroristima i kriminalcima

Slede očuvanje bezbednosti zemlje, borba protiv kriminala, očuvanje nacionalne bezbednosti i borba protiv terorizma, zastita od katastrofa i zaštita životne sredine, a 10. tačka put Srbije u EU.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.05.2016. 11:59
Ovo ću podržati ali pratiti. Dosad nije bio lopov. Vidjećemo za dalje. Nema potrebe da krade jer kad završi mandat, stvorio je toliko veza po svijetu da mu neće biti problem da bude ekstremno bogat LEGALNO za par godina i da djecu usmjeri u pošten biznis da sami zarađuju. Naravno, ako ostane pošten jer sa takvima svi veliki igrači hoće da rade. Lopove svi izbjegavaju kao Čedu, Tadića i društvo koji ni sa kim poštenim ne mogu ništa da rade. Oni mogu samo da rade za Soroša i društvo prljave kriminalne poslove. Naučili na pljačku pa se ne mogu odvići.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online