Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 26.05.2016.
15:19
Vestionline A

Putin sa Vučićem pričao o formiranju nove vlade

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi u privatnoj poseti Moskvi, gde se sastao i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Vučić je razgovarao sa Putinom o "daljem unapređenju političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje".

Reuters
Mora se raditi na jačanju saradnje: Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

- Dvojica lidera zaključila su da iskreno i istinsko prijateljstvo srpskog i ruskog naroda u budućnosti mora biti potvrdjeno još konkretnijom i uspešnijom saradnjom u svim sferama društvenog života - navodi se u saopštenju.

Premijer Vučić zahvalio je predsedniku Rusije na političkoj podršci koju Rusija pruža u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Ruski "Sputnjik" prenosi da je Putin Vučiću čestitao na izbornoj pobedi, da bi zatim govorio i o formiranju buduće vlade Srbije.

- Želeo bih da izrazim nadu da će, bez obzira na budući sastav Vlade Srbije, u njoj dostojno mesto zauzeti ljudi koji će obratiti ozbiljnu pažnju na razvoj naših međudržavnih odnosa. Nastavićemo rad na jačanju međudržavnih veza, na uspostavljanju odnosa u oblasti političke saradnje, ekonomije, na međunarodnoj areni. Drago nam je zbog vaše pobede. I čestitam vam - rekao je Putin Vučiću.


Premijer Srbije obećao je da će uraditi sve što zavisi od ministara Srbije za razvoj odnosa sa Rusijom.

- Nama veoma mnogo znače odnosi sa Ruskom Federacijom. Posebno cenimo i vaš lični doprinos za razvoj odnosa između naših zemalja, za jačanje odnosa u svim oblastima - izjavio je Vučić.

On je dodao da će nova vlada u Srbiji biti formirana do sredine juna. „Nama je čast i dužnost da učinimo sve kako bi se odnosi sa Ruskom Federacijom formirali u svim pravcima, u ekonomiji i politici“, dodao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.05.2016. 16:31
Cudoo nevidjeno najveci svetski drzavnik primi najvece govvno iž Srbije
Četvrtak 26.05.2016. 16:07
Ogledalce, ogledalce, reci mi ko je najpametniji – pita Vučić. – Ti si najpametniji, voljeni premijeru. – Ogledalce, ogledalce, a ko je najuspešniji? – Ti si najuspešniji, voljeni premijeru. – Ogledalce, ogledalce, a ko je najlepši? – Ti si najlepši, voljeni premijeru… U sobu uđe Nebojša Stefanović, vidi šta Vučić radi i nežno ga prekine: – Šefe, znate… To nije ogledalo, nego Pink…
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online