Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.05.2016.
10:12
B. Živančević - Vesti A

Daj mi, bože, vlasti krug, da Vučićev budem drug

Pomislih da ludim otkad uhvatih sebe kako mi se, dok slušam Vučićeva lamentiranja o neprestanom radu od 26 sati dnevno, o reformama, modernoj Srbiji, napretku i boljem sutra, na njegovim ramenima priviđa Đinđićeva glava. Iste poruke, drugačija forma. Ista taština, drugačija ubeđivanja. Ista praznina, drugačija praznina. Para nema, pa ko god i šta god da priča.

Tanjug
Vučić i drugari, a svi nasmejani

Ali, otkako je jedan od nosača Đinđićevog kovčega i njegov neutešni "prijatelj", poznat po statiranju u izanđalom "cenzus" bendu "Čeda, Boris, Čanak", izrazio nameru da sa bivšim radikalima, protiv kojih se taj isti Đinđić borio, deceniju kasnije formira novu srpsku vladu, shvatih da je sa mnom sve u redu i da je to samo obrazac kojim zapadnjački tutori "filuju" ovdašnje političare, koristeći njihovu "volju za moć" za svoje potrebe.

Najjadnije je što ih već 20 godina “filuju” na isti način, smatrajući valjda da Srbi nisu dosegli nivo svesti da bi im formiranje neprirodnih koalicija, prelatanje i postizborno raskidanje koalicija vređalo inteligenciju i dostojanstvo. To i ne vređa zdrav razum koliko lakomost, beskičmenjaštvo i neprincipijelnost domaćih političkih aktera koji bi prodali “veru za večeru”. Kao i njihova glupost koju potvrđuje činjenica da je Vučić za mesec dana od izbora uspeo sve da ih rascepka na sitne komade “ko mače muškatlu”.

Elem, Boško i Sanda su raskinuli čim su saznali da su preskočili cenzus i uskočili u parlament jer Boško hoće a Sanda neće kod Vučića na kanabe. Čeda odmah ostavio svoje “muzičare” i svo znanje i iskustvo, ali i podeblji dosije, stavio Vučiću na raspolaganje. Doduše, možda će te dosijee staviti i Boris i Čanak, ali ih još niko nije zvao, a oni uplašeno ćute.

Ipak, najveći izborni uspeh američkog školarca Vučića jeste podela koju je uneo u redove svojih dugogodišnji koalicionih partnera - socijalista. Zavadili se Dačić i Ružić, a perje letelo od Studentskog trga do centrale naprednjaka na Novom Beogradu. Tu čak ni Mrka više ne može ništa da učini.

Svojim ponašanjem domaći političari pokazuju da im stvarno nije važno ko, šta i kada govori. Pokazuju da im je jedino važno da se dokopaju vlasti i državnih para i da opravdaju sredstva kojima su ih zapadnjaci “filovali” godinama unazad. Možda bi, ipak, zlu ne trebalo, mogli da imaju na pameti kako je prošao prethodni zapadnjački miljenik Slobodan Milošević. Jer isti je to obrazac i ista praznina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online