Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Subota 25.06.2016.
04:00
J. Arsenović - Vesti A

Srbija verna EU

Srbija će nastaviti evropski put i sačuvati svoju finansijsku stabilnost, poručio je juče Aleksandar Vučić nakon jučerašnje vanredne sednice Vlade, posle odluke građana Velike Britanije da napuste EU!

Tanjug
Krizna sednica: Vlada zasedala zbog bregzita

- Svaki narod ponaša se u skladu sa svojim interesima. Pitanje za nas je kakve su političke posledice za Srbiju. Vlada će u skladu sa poverenjem koje je dobila znati šta je dobro za naše građane - a to je evropski put - rekao je Vučić.

Han: Širićemo se

Evropski komesar za proširenje Johanes Han istakao je u Beču da ishod referenduma u Velikoj Britaniji ne sme i neće zaustaviti proces širenja EU.
- EU je i dalje privržena širenju EU i u to nema sumnje. Nastavićemo posao koji smo započeli, a koji nije ni blizu završetka - poručio je Han.

On je dodao da je Vlada obezbedila i preduzela mere za očuvanje pune finansije, cenovne i ekonomske stabilnosti.

- Dinar neće slabiti i građani ne moraju ubrzano da troše svoje dinare - uveren je Vučić.
Prethodno je i vršilac dužnosti šefa diplomatije Ivica Dačić ocenio da izlazak Britanije iz EU ne treba da utiče na promenu političkog kursa Srbije.

- EU je pretrpela značajan udarac, ali čini mi se i da je Britanija pretrpela veliki udarac - rekao je Dačić.

Sve oči u Merkelovu

Vučić je rekao da u ovom trenutku ne može da kaže kakva će politika proširenja EU biti nakon bregzita.
- Čekam sa velikom pažnjom šta će Angela Merkel da kaže. Svi možemo da se pravimo blesavi, ali znamo na kome je najveći teret - rekao je on.

I predsednik Tomislav Nikolić je poručio da Srbija neće menjati politiku evrointegracija.

- Zato što na taj način uređujemo državu po najvišim pravnim standardima - rečeno je u kabinetu predsednika.

Na drugoj strani, protivnici članstva Srbije u EU ne kriju zadovoljstvo i pozivaju na ozbiljno preispitivanje strateškog puta kojim država treba da ide.

- Krasnog li letnjeg jutra, divne li vesti koja je obradovala vaskoliko srpstvo. Englezi su zakucali glogov kolac u srce lešini EU - napisao je lider radikala Vojislav Šešelj na Tviteru.

Englezi nas samo tukli

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je poručio da građani treba da nastave evropski put i podsetio da je Velika Britanija "sve vreme sprečavala Srbiju da postane član EU", a Toni Bler bio najveći zagovornik bombardovanja SRJ.

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković-Ivić smatra da se posle odluke Britanaca "zaoštrava pitanje opravdanosti daljeg puta Srbije u EU", jer su budući karakter i organizacija i sam opstanak EU potpuno neizvesni. Vučić je na pozive za referendum uzvratio da su nedavni "izbori bili referendum".

- Kada pobede na izborima, neka onda raspisuju referendum i vode politiku koju hoće - uzvratio je on, ironično primećujući da su mnogi u Srbiji od juče "postali sledbenici Borisa Džonsona".

POVEZANE VESTI

Subota 25.06.2016. 06:49
Kad im je potrebno da dobiju dokumenta kao građani Srbije, srpska državna administracija sve čini da im u tome pomogne. Kad sa srpskim dokumentima dođu u Nemačku i zatraže azil zbog "terora nad manjinama", onda o Srbiji pričaju sve najgore o čemu svedoče zapisnici imigracionih vlasti u svim većim nemačkim gradovima.Romi iz Srbije koji preko leta odlaze u zapadne zemlje, borave tamo izvesno vreme, dobijaju novčanu pomoć (sada već manju nego ranije zbog zloupotreba), bave se krađom i prosjačanjam, kradena vozila dovoze u Srbiju i u delovima ih prodaju, dobijaju socijalnu pomoć...Mnogi od njih imaju velelepne kuće u Novom Sadu, Beogradu a sve su stekli "sezonskim" švercersko-azilantskim turama, od Srbije do Nemačke i nazad. Uz sve to, o Srbiji govore sve najgore, a svaki pogrešan gest pojedinaca Srba ili države, odmah prijavlju kao diskriminaciju. Romske organizacije u Srbiji zastupaju ljudi koje ova ružna strana njihove populacije, ne zanima. Kao i drugi političari u Srbiji, bore se za svoj interes i gledaju da se ne zamere ni vladajućim koalicijama ni romskoj mafiji, koja očigledno, postoji.
Subota 25.06.2016. 08:04
Naravno da Srbija ne odustaje od EU jer je vode ZLIKOVCI koji su postavljeni da nas unište potpuno . Pošto je uspeo da nas unakazi i da nas dovede da živimo gore i od Albanaca a da pri tom narod kaže da ga obožava ja samo mogu da čestitam narodu na izboru najgoreg od najgorih , Jeebo vam Vučić maater to se odnosi na njegove verne glasače .
Subota 25.06.2016. 05:50
Да ли је народ србије веран фашиистичкој ЕУ ?? НЕ .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online