Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 25.06.2016.
15:10
Vestionline A

Očitao Vučiću: Najvažniji su sloboda i nezavisnost!

Bivši predsednik Urugvaja Hose Muhika, poznat kao "najsiromašniji predsednik na svetu", boravi u Srbiji. On je u subotu razgovarao sa mandatarom za sastav Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu o potrebi poštovanja i očuvanja vrednosti savremenog društva, a to moraju da budu sloboda i nezavisnost suverenih zemalja.

Instagram
Počasni gost: Hose Muhika sa Kusturicom

Vučić je izrazio divljenje za slobodarsku borbu koju je Muhika vodio u svojoj zemlji i rekao da je Srbija uvek umela i da će umeti da ljubomorno čuva svoju suverenost i nezavisnost, saopšteno je iz Vlade Srbije.  

Oni su razgovarali o potrebi uspostavljanja jačih odnosa Srbije i zemalja Južne Amerike, ne samo političkih, već i ekonomskih, za koje postoje velike mogućnosti. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim međunarodnim pitanjima, posebno posle odluke o izlasku Velike Britanije iz EU. 

Kod Vučića zajedno s Muhikom bio je i proslavljeni režiser Emir Kusturica. Muhika će, kao počasni gost iz Urugvaja, zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Kusturicom, u ponedeljak, 27. juna, svečano otvoriti Sajam knjiga u Andrićgradu.

Muhika je tokom svog mandata stekao nadimak "najsiromašniji predsednik na svetu" jer je živeo sasvim običnim životom i vozio se starom "bubom".

Ipak, Muhika nije voleo da ga nazivaju siromašnim.

- Siromašnima smatram one kojima treba mnogo, jer oni nikada nisu zadovoljni. Štedljiv sam i malih prohteva, ali nisam siromašan. Živim samo s onim što mi treba i nisam vezan za materijalne stvari, pa tako imam više vremena da se bavim onim što volim. Prema mom mišljenju, sloboda znači imati vremena za život - kazao je on.

U svom mandatu Muhika je legalizovao istopolne brakove, marihuanu i abortus, a sa mesta predsednika je otišao sa 65 posto podrške naroda Urugvaja.

POVEZANE VESTI

Subota 25.06.2016. 15:21
Ma vucic se divi samo necemu sto je njemu licno nedostizno i nepristupacno - a vec duboko je poceo da veruje u svoje licne obmane a iste prosledjuje narodu Srbije. Kakva mu je to borba protiv korupcije kada nema uhapsenih, osudjenih a sve vrvi od korupcije u Srbiji i van nje??
Subota 25.06.2016. 18:10
Gde odvedoše ovog divnog čoveka kod pohlepnog , osionog , šizofreničara Vučića ? Ono što oni imaju zajedničko je da ih greje isto sunce i ništa više u životu .
Subota 25.06.2016. 19:48
Србија није слободна од 5 октобра.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online