Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.06.2016.
01:12
Vestionline A

"Srbija dala NATO-u podatke o službama bezbednosti!"

Srpski pokret Dveri protestovao je zbog toga što su predstavnici Srbije pre nekoliko dana u Skupštini Srbije dali na uvid NATO delegaciji podatke o radu domaćih službi bezbednosti, kao i radu skupštinskih Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Tanjug
Dveri protiv NATO

Stalna delegacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini NATO sastala se pre dva dana u Narodnoj Skupštini Srbije sa delegacijom sekretarijata NATO, saopštile su Dveri.

Ta stranka protestuje zbog nastupa šefa stalne delegacije Skupštine Srbije u PS NATO Dragana Šormaza, koji je, kako navode, detaljno upoznao delegaciju Sekretarijata NATO sa parlamentarnom kontrolom i nadzorom nad radom službi bezbednosti, kao i radom Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

- Dveri pitaju Dragana Šormaza na osnovu čega NATO delegacija treba da bude upoznata sa radom bezbednosno najosetljivijih odbora? Malo je bilo što su nas bombardovali, ekonomski porobili i ponizili, a sada treba da budu upoznati i sa radom svih bezbednosnih odbora Srbije? - navodi ta stranka.

- Predstavnike NATO pitamo, da li znaju da od njihovih bombi tek počinje užasna ekspanzija kancerogenih oboljenja u Srbiji, od kojih nisu pošteđena ni deca i da li uopšte znaju tačan broj žrtava koje su nam naneli i koliko je dece među njima? - navode Dveri.

Ta partija podseća da su "današnji šef parlamentarne delegacije Srbije pri NATO-u kao i drugi poslanici SNS-a, bili veliki protivnici saradnje sa NATO, pa se pitamo šta ih je tačno navelo da danas misle i govore sasvim suprotno?"

- Za razliku od Šormaza i ostalih ulizica, preletača i poltrona, Dveri će se boriti da odnos srpske javnosti prema NATO-u nikad ne odstupi od istine: da je NATO zločinačka i okupatorska vojna sila, da je bez dozvole Saveta bezbednosti bombardovao Republiku Srpsku i SRJ, da je stradalo nekoliko hiljada civila, vojnika i policajaca, da su nam vojno okupirali Kosovo i Metohiju, da je Milica Rakić stradala od gelera sedeći na noši, a da i dan danas strada na hiljade ljudi i dece od posledica bombardovanja osiromašenim uranom i da niko iz NATO-a nije odgovarao za ove zločine i prikriveni genocid - navode Dveri.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online