Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 27.06.2016.
16:49
Tanjug A

A kada će Srbija dobiti vladu?

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je da će vlada biti formirana "kad bude imao vladu", a da će to svakako biti pre 17. avgusta, kad zasedaju direktori MMF.

Tanjug
U svetu haos, a Srbi bi vladu: Aleksandar Vučić

- Formiraćemo vladu kad budem mogao da formiram vladu, u skladu sa zakonom - rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Na pitanje da li će to biti pre 17. avgusta, kad zasedaju direktori MMF, Vučić jeodgovorio:

- Daleko je 17. avgust.

Upitan šta koči formiranje vlade, Vučić je odgovorio pitanjem "vidite šta se događa u svetu", a o eventualnom ulasku LDP o vladu, poručio:

- Nemam šta da vam kažem na to. Kad budem imao vladu saznaćete - rekao je Vučić.

To, kako je objasnio, znači da će sastav vlade javnost znati tri dana pre njenog formiranja, jer tada ima obavezu da svoj predlog obrazlaži skupštini.  

Poglavlja mogu, a i ne moraju

Aleksandar Vučić izjavio je i da Evropska unija treba da donese odluku o otvaranju poglavlja sa Srbijom, a da mi i dalje radimo sve kako bismo razvijali zemlju i poboljšali životni standard.

Vučić je, reagujući na i dalje neizvesnu odluku Brisela o otvaranju poglavlja do kraja juna, rekao da o tome odlučju "veliki političari", a da "mi, u našoj maloj politici poboljšanja životnog standarda, bolje ekonomije, treba da budemo sve uspešniji".

- Mi ćemo da razvijamo zemlju i sledeće godine ćemo da zadržimo visok rast i da budemo ekonomija sa najsnažnijim rastom u Evropi i ja ću da time da budem zadovoljan. Sve drugo su veliki političari, ja sam običan čovek, mali političar, oni vode veliku politiku, ali je važno da mi u našoj maloj politici uradimo sve što možemo - rekao je Vučić.

Kako je rekao, on odlično razume kako to ide u velikoj politici, ali je najvažnije šta će Srbija da uradi za sebe.

- A to da li će da nam otvore sad ili kad im se dopadne, mogu da otvore ili ne moraju, njihova stvar - rekao je Vučić.  

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.06.2016. 17:07
Tam ta ram tam, rokaj mile. :D) Ovo su trenuci u zivotu kada covek moze samo da se udobno zavali u fotelju i neutralno uziva u nedoumici licemera.
Utorak 28.06.2016. 09:02
Kako Nova borba saznaje, glavni posrednik u govoru između naprednjaga i Lige, bio je Miodrag Kostić, venčani kum predsednika LSV Nenada Čanka. Nenad Čanak i tajkun Miodrag Kostić, još od 90-ih godina pomažu jedan drugome, koristeći svoje političke i biznis veze. Tako je Čanak svojevremno pompogao Kostiću da za 3 evra privatizuje šećerane, da bi zauzvrat Kostić uz pomoć svojih poslovnih veza omogućio da LSV na razne načine ima kontinuitet vlasti. Od visokog funkcionera LSV (i budućeg gradskog funkcionera) saznajemo da je upravo Kostić još 1997 godine, prilikom stupanja na vlast u Novom Sadu Koalicije "Zajedno" otvoreno i direktno u novosadskom parlamentu pred prisutnim odbornicima određivao ko će koju funkciju zauzeti. Nameće se zaključak da je Novi Sad i ovaj put bio svojevrsna moneta za potkusurivanje "viših" dogovora, što svakako ruši priču o "komunalnoj koaliciji" o kojoj se pričalo prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online