Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 27.06.2016.
18:31
Srna A

Dačić o "rampi": Evropa ima i drugih briga

Nova blokada Hrvatske za otvaranje poglavlja EU sa Srbijom nije pitanje odnosa Hrvatske prema Srbiji, već je pitanje odnosa te zemlje prema svim drugim državama članicama koje to ne podržavaju, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Tanjug
Otvaranje poglavlja u interesu Srbije i Evrope: Ivica Dačić

- Od samog početka nismo želeli da nas Hrvatska uslovljava bilo čime, niti smo zbog otvaranja poglavlja želeli da prelazimo crvenu liniju u našim odnosima sa EU. Ovo nije sada pitanje odnosa Hrvatske prema Srbiji, već pitanje odnosa Hrvatske prema svim drugim državama članicama koje to ne podržavaju - rekao je Dačić novinarima.

Upitan da li pregovaračka poglavlja mogu da budu otvorena do 30. juna, Dačić je rekao da je tehnički sve moguće i da Srbija očekuje da se pronađe rešenje, ali da smatra da EU u ovom trenutku ima druge brige i da to nije glavna briga.

Dačić je, međutim, ocenio da je u interesu same EU da izađe u susret što bržem otvaranju poglavlja, jer zemlje zapadnog Balkana, nasuprot Velikoj Britaniji, sve imaju interes da što pre postanu članice EU.

- Ukoliko može da se otvori u junu, ukoliko ne, to će se desiti u julu ili nekom drugom mesecu - zaključio je Dačić.

Članice EU nisu postigle dogovor o otvaranju poglavlja 23 u pregovorima o članstvu sa Srbijom, zato što Hrvatska i Velika Britanija nisu dale saglasnost da se to učini 30. juna. Moguće je da otvaranje tog poglavlja bude odloženo za jul.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.06.2016. 09:01
Kako Nova borba saznaje, glavni posrednik u govoru između naprednjaga i Lige, bio je Miodrag Kostić, venčani kum predsednika LSV Nenada Čanka. Nenad Čanak i tajkun Miodrag Kostić, još od 90-ih godina pomažu jedan drugome, koristeći svoje političke i biznis veze. Tako je Čanak svojevremno pompogao Kostiću da za 3 evra privatizuje šećerane, da bi zauzvrat Kostić uz pomoć svojih poslovnih veza omogućio da LSV na razne načine ima kontinuitet vlasti. Od visokog funkcionera LSV (i budućeg gradskog funkcionera) saznajemo da je upravo Kostić još 1997 godine, prilikom stupanja na vlast u Novom Sadu Koalicije "Zajedno" otvoreno i direktno u novosadskom parlamentu pred prisutnim odbornicima određivao ko će koju funkciju zauzeti. Nameće se zaključak da je Novi Sad i ovaj put bio svojevrsna moneta za potkusurivanje "viših" dogovora, što svakako ruši priču o "komunalnoj koaliciji" o kojoj se pričalo prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online