Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 19.07.2016.
14:24
Tanjug, Vestionline A

Vučić: Živećemo sa Albancima još hiljadu godina

"Sa kosovskim Albancima živećemo narednih hiljadu godina i zato treba da sarađujemo u korist obe strane, da nađemo najbolji mogući politički okvir, a da ne naškodimo svojim nacionalnim interesima", poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Tanjug
Dosta je bilo ratova: Aleksandar Vučić

- “Mi moramo da pronalazimo rešenja za određena pitanja. I ma koliko ja znao da je to nepopularno i u Srbiji, mi moramo da razumemo da živimo, ako ne jedni sa drugima, onda jedni pored drugih. I da ćemo tako da živimo u narednih hiljadu godina - izjavio je Vučić u razgovoru sa novinarima u Briselu, posle sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini.

Kako je istakao, "onaj ko misli da treba da vodimo ratove i ulazimo u sukobe ne mislim da je mnogo pametan i da želi dobro našoj zemlji”".

Prema Vučićevim rečima, pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) je i najteže pitanje i suština Briselskog sporazuma, ali da nije lako Albancima da to u ovom trenutku sprovedu.

- “Važno je da stvari guramo napred i da vidimo kako želimo strateški stvari da rešimo” - rekao je Vučić.

Premijer se nije saglasio sa novinarskom konstatacijom da je Briselski sporazum "mrtvo slovo na papiru", iako bi, kako je rekao, bilo to lako reći, imajući u vidu da se šest od 15 tačaka Briselskog sporazuma odnose na Zajednicu srpskih opština, koja još nije formirana zbog prepreka u Prištini.

- Nemojte da smetnete sa uma da to što smo razgovarali, i ono što smo potpisali, čak i ono što nije provedeno u delo, da smo imali značajno manje incidenata između Srba i Albanaca na godišnjem nivou, nego sto imamo u Beogradu između Srba. To govori da su razgovori dali određene rezultate, da ljudi znaju da samo mirnim putem, dijalogom problemi mogu da se rešavaju - objasnio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.07.2016. 15:08
Zaleteo se Vučić autom u banderu. Iz potpuno uništenog „mercedesa“ izvuku ga dva momka, koji su se tu slučajno zatekli. Kad je došao sebi, preplašeni Vučić počne da se zahvaljuje i, onako ushićen, kaže: – Pošto ste me spasli, svakome od vas ispuniću po jednu želju, tražite šta god hoćete… – Ja bih „mercedes“ kao što je ovaj vaš… – Može, dobićeš sutra. A, ti? – Meni dajte invalidska kolica, polomiće me otac kad čuje koga sam spasao…...................... Mikelanđelova majka gleda sina kako nešto crta, pa kaže svom mužu: – Džabe smo ga školovali, ništa od njega neće biti… Majka Tomasa Edisona se žali: – Nema veze što je izumeo sijalicu, mora da ugasi svetlo i ide na spavanje… Vučićeva majka gleda njegovu konfereciju za novinare, okrene se njegovom ocu i kaže: – U pravu si, trebalo je da koristiš kondom....................... Sede Vučić i Dačić, priđe im Vulin i pita šta rade. – Evo, smišljamo kako da zajeebemo sedam miliona Srba i jednu sisatu plavušu – kaže Vučić. – Što sisatu plavušu? – začudi se Vulin. Vučić se okrene Dačiću: – Šta sam ti rekao, nikoga nije briga za sedam miliona Srba….......................... Prolazio Vučić ulicom i zastao pred nekom radnjom. Dok je gledao cene, potekoše mu suze. Jedan telohranitelj mu odmah priskoči: – Da li vam je dobro, gospodine premijeru? – Kako da mi bude dobro? Pogledaj koliko košta roba… Pa, posle smanjenja penzija, nema tog penzionera koji može da to kupi… Priđe im jedan penzioner, pa sav zabrinut šapatom pita telohranitelja: – Šta se desilo, zašto premijer plače? Gorila ga udari šakom u glavu. – Zbog tebe plače, piička ti matterina, zbog tebe!.................... Pita Vučić slučajnog prolaznika: – Da li ste zadovoljni svojim životom? – Jesam. Iako ste nam smanjili plate, nije loše, guramo nekako… Posle mesec dana opet su se sreli. – Kako ide? Evo, ja dajem sve od sebe da vama bude bolje… – Ne žalim se. Ostao sam bez posla, isekli mi struju zbog neplaćenih računa, ali snalazim se nekako, skupljam plastične flaše da prehranim porodicu… Nije loše u suštini… – A, da li biste na sledećim izborima glasali za mene? – Da, naravno, jedino vi radite nešto za dobrobit svih nas. – A, da li bi zbog mene skočio s desetog sprata? – Da, skočio bih. Jeebeš ovakav život!
Utorak 19.07.2016. 15:41
Шта је шииптар у Швајцарској ?? Наркодилер . Шта су 200 шииптара у Швајцарској ?? Наркомафија . Шта су сви шииптари у Швајцарској ?? Решење балканског проблема .
Utorak 19.07.2016. 15:49
Ко је крив за тежак живот на Балкану.Ко је изазвао сиромаштво,беду,болест и рат на Балкану ??? Ко је крив за сиромаштво и тежак живот у Украјини ??? Ко је крив за сиромаштво и рат у Сирији ??? Ко је крив за избеглице и беду у Ирак , Авганистан ,Судан и Либија ?? Ко је крив што гину невини људи и деца и ко је крив што се руше зграде и мостови ?? САД : Завади па владај .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online