Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 24.07.2016.
20:30
D. Dekić - Vesti A

Vučić se pogubio

"Ne želim da formiram Vladu Srbije protiv koje bih bio i sam" poručio je mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić, najavljujući da će pokušati da izađe sa novim kabinetom u prvoj polovini avgusta, ali i da ne isključuje mogućnost da je formira i neko drugi koga će on predložiti.

Tanjug
Stalno pomera rokove: Aleksandar Vučić

On je pojasnio da nije reč ni o kakvom hiru, već o problemima.

- Postoje stvari oko kojih ne mogu da govorim - kazao je tajanstveno, podgrejavši iznova razne spekulacije zašto vlada nije ni na vidiku.

Naročito zbog činjenice da Srbijom od izbora 24. aprila vlada tehnička vlast, a i da je Vučić formiranje nove najavljivao za kraj maja. Pomerio je na početak juna, pa na dane pre 3. jula. Sada kaže da bi voleo da to bude u avgustu i da se desi "na dan radosti, jer će građani dobiti vladu koja će obezbediti najveći rast".

Mada je poslednji rok za formiranje novog Vučićevog kabineta u prvim danima septembra, više najava i odlaganja proizvelo je brojne spekulacije. Od onih da Zapad i Rusija utiču na izbor ministara, do toga da premijer u stvari želi da se preseli u Predsedništvo Srbije.

Vučić je komentarišući inostranu podršku nekim ličnostima u Srbiji, uzvratio da ga ne zanima koga ambasadori podržavaju.

- Neka podržavaju koga hoće, mene to ne zanima. Mene zanima samo šta građani, birači misle, a oni sami mogu da prepoznaju ljude koji rade u interesu svoje zemlje - kazao je, dodajući da ne zna da li će Amerikanci da podržavaju nekog.

Odgovorio je i na optužbe pokreta Dosta je bilo kako se najavom da bi mogao da predloži nekog za funkciju premijera, u stvari, kandidovao za šefa države. Istakao je da neće u tu trku i da "prevarantima i lažovima nema običaj da odgovara".

Novi izbori na pomolu?

Iz političkih kuloara stižu i "novi razlozi" Vučićevog odlaganja, a prema rečima izvora "Vesti", Vučić odugovlači, jer premišlja da se izmesti iz premijerske fotelje, jer bi relativno brzo moglo da dođe do još jednih vanrednih parlamentarnih izbora.
- U više navrata je demantovao da će u trku za predsednika, ali ne bi ni da prepusti tu funkciju opoziciji, već je izričit da to mora da bude njegov kandidat. Pošto predsednička trka mora da se odigra pre Đurđevdana 2017, on razmišlja da svojim imenom na listi za parlamentarne izbore, pomogne svom predsedničkom kandidatu - pojašnjava naš izvor.

- Ipak, zarad građana Srbije, ponoviću po hiljaditi put da mi ne pada mi na pamet da se kandidujem na predsedničkim izborima i svakako neću biti predsednik Srbije - uzvratio je tehnički premijer.

Nedavno se obratio i povodom priča da neće da formira vlast kako bi ove godine poslanicima pokvario godišnji odmor. Na to je budućim ministrima, i poslanicima poručio da se oproste od letnjeg odlaska u inostranstvo.

- Moraće po Srbiji da se odmaraju, pa će više novca da ostane poreskim obveznicima u Srbiji. Nek' rade nešto za svoju zemlju umesto što troše po inostranstvu - kazao je Vučić.

Odlični i u tehničkom mandatu

Aleksandar Vučić je početkom jula rekao da će Vlada Srbije biti formirana u roku i da nema nikakve niti nervoze niti žurbe, jer tehnički sastav funkcioniše i to bez odmora.
- Dobre rezultate postižemo na svakom planu - pohvalio se tehnički predsednik Vlade Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online