Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 25.07.2016.
20:50
Vestion, Tanjug A

Kozarev: Da Priština ubaci Srbiju u svoj ustav

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev je, povodom izjave kosovske ministarke za dijalog Edite Tahiri da Srbija treba da izbaci Kosovo i Metohiju iz Ustava kako bi postala članica EU, političkim predstavnicima Albanaca u Prištini poručio da bi i za region i za EU najbolje bilo da Priština unese Srbiju u svoj ustav.

youtube.com
Kosovo i Metohija je srpska južna pokrajina

On je to izjavio nakon izjave kosovske ministarke za dijalog Edite Tahiri da Srbija treba da izbaci Kosovo i Metohiju iz Ustava kako bi postala članica EU.

- Jedini način da samoproglašeno Kosovo prestane da postoji kao protektorat jeste da unese Srbiju u pokrajinski ustav -  izjavio je Kozarev Tanjugu. 

Kozarev je, osvrćući se na ocenu Tahiri da Srbija i samoproglašeno Kosovo treba da se uzajamno priznaju, rekao da Srbija već priznaje Kosovo i Metohiju kao svoju južnu pokrajinu i da joj je taj status štaviče garantovan Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. 

- Samoproglašeno Kosovo nema nikakve predispozicije da postane međunarodno priznata nezavisna država i što duže političari u Prištini budu živeli u samoobmani, ekonomska i socijalna situacija na toj teritoriji će biti sve gora. Sa druge strane, Srbija ima jednu od najbrže rastućih ekonomija u Evropi i spremna je da bude motor i ekonomskog i demokratskog razvoja društva na Kosovu i Metohiji -  rekao je Kozarev. 

Tahiri je za Radio Slobodna Evropa izjavila da Srbija ne može da postane članica EU, a da ne prizna nezavisnost Kosova. 

Ona smatra da što se više Kosovo i Srbija približavaju jedna drugoj, to će pre da se desi i recipročno priznanje.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.07.2016. 20:56
Са Косова зора свиће Свиће, свиће нови дан. Грачаница сва у сјају, Дочекује Видовдан Ој Косово, Косово Земљо моја вољена, Земљо славних витезова Лазара и Милоша Све делије од Србије, Свако срце поносно. Који љуби земљу своју Газиместан, Косово. Ој Косово, Косово... Србадија кличе цело: Не дамо те Косово. То је наше увек било, Од старина остало. Ој Косово, Косово...
Ponedeljak 25.07.2016. 22:03
Srbija ima jednu od najbrže rastućih ekonomija u Evropi i spremna je da bude motor i ekonomskog i demokratskog razvoja društva na Kosovu i Metohiji - rekao je Kozarev. .........................................Ne mogu da odlucim cije su mi gluposti odvratnije. Albanski ili Srbski politicara. Ako Srbska ekonomija nastavi ovako da raste (kako tvrde politicari) za godinu dana ce mo pitati posto kosta da kupimo njemacku. ima li iko u Srbiji da jos vjeruje u ove gluposti?
Utorak 26.07.2016. 06:05
Opet ovi Rusi poceli da nam likuju Marka Kraljevica !!! I oni na Kosovo stigose kao nas mitomanski junak !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online