Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 26.07.2016.
15:24
Vestionline A

Protestna nota Hrvatskoj zbog rehabilitacije fašizma

Srbija će Hrvatskoj uputiti protestnu notu zbog rehabilitacije fašizma, najavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Tanjug
Ustaška NDH je fašistička tvorevina: Ivica Dačić

 - Srbija će Hrvatskoj uputiti protestnu notu zbog rehabilitacije fašizma, zločina protiv Srba, njihovog pokrštavanja i incidenata koji se u toj državi povećavaju protiv građana srpskog porekla - rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Beogradu, odgovarajući na pitanje da li je Srbija odgovorila Hrvatskoj na protestnu notu.

Prema njegovim rečima, Hrvatska je zemlja u kojoj se rehabilituju fašističke tvorevine koje su postojale i u drugim državama, ali u kojima se, kako je rekao, ne drže hvalospevi kao u Hrvatskoj.

- Stepinac je bio duhovnik ustaškog pokreta, blagosiljao je zločine i ustašku državu govoreći da je to božje delo i dar Hrvatima - rekao je Dačić i podvukao da nikakvi protesti to ne mogu da promene.

Na pitanje šta će biti ukoliko Hrvatska ne bude želela da primi protestnu notu, Dačić je rekao da je to samo forma i da će ona u svakom slučaju biti objavljena, što je i njena suština.

- Mi ne radimo protestne note radi paralele, već zato što je reč o suštinskom pitanju. Isto kao što sam bio protiv rehabilitacije nekih na teritoriji Srbije - rekao je Dačić ocenjujući da je fašizam univerzalno zlo i isključivo je zabranjena njegova promocija, a da je "ustaška NDH  svakako fašistička tvorevina".

POVEZANE VESTI

Utorak 26.07.2016. 15:41
Samo nemojte biti preostri u tim notama . Odavno Srbija igra kako Hrvati sviraju . Dok postoje IDEE i dok se Hrvatska roba prodaje bez carina dotle Dacic , Vucic i svi drugi na celu Srbije mogu da jedu govvna .
Utorak 26.07.2016. 16:21
Alojzije Stepinac zapisuje u svoj dnevnik s početka NDH ovu "maksimu": "Lijepo kaže naš narod - ni u mora mjere, ni u Vlaha vjere". Zar to ne govori ko je i kako sejao otrovno seme mržnje?
Utorak 26.07.2016. 16:34
U avgustu 1995 kamion pun domobrana naletio na srpski tenk u Dvoru po noći,na pitanje tenkiste "koji ste" odgovoreno je "17 domobranska pukovnija Sunja",na to je tenkista reko "vas čekamo" i onda je ispalio granatu na kamion.Navodno je tom prilikom poginulo 20 domobrana.Kolko tu ima istine,i da li je uopće istina ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online