Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 01.08.2016.
12:48
Vestionline A

U ambasadi Hrvatske odbili da prime dve protestne note Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije uputilo je dve protestne note ambasadi Hrvatskoj koje je otpravnik poslova Stjepan Glas odbio da primi, a koje je Ministarstvo dostavilo redovnim putem, čime je formalno uručenje izvršeno.

N. Đurović
Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije 

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije, to ministarstvo izrazilo je oštar protest povodom rešenja Vrhovnog suda Republike Hrvatske kojim se ukida prvostepena osuđujuća presuda za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, konkretno nad srpskim civilima u Osijeku, izrečena protiv Branimira Glavaša i drugih, kao i što se predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Rehabilitacija fašističke NDH i zločinaca ratova devedesetih

- Ministarstvo smatra da je odluka Vrhovnog suda neobjašnjiva kako sa pravne tako i sa moralne tačke kao i da je uperena direktno protiv srpskog naroda. Posledice presude dodatno otežavaju i komplikuju situaciju u kojoj se nalazi srpski narod u Republici Hrvatskoj. Takođe, Ministarstvo spoljnih poslova smatra da ukidanje presude protiv Branimira Glavaša predstavlja jasnu politiku Hrvatske koja rehabilituje ne samo fašističku NDH, već i zločince iz poslednjeg rata. Ovakvo postupanje Hrvatskog pravosuđa šalje poruku da je dozvoljeno i normalno nekažnjeno vršenje zločina nad Srbima, čime je pored stalnog govora mržnje otvoren lov na Srbe u Hrvatskoj - navodi se u saopštanju MSP.

Takva politika Hrvatske, dodaje se, dovela je i do povećanog broja incidenata na etničkoj osnovi uperenim protiv pripadnika Srpskog naroda.

- Ministarstvo spoljnih poslova očekuje od pravosudnih organa Hrvatske da u ponovljenom postupku i uz postojeće dokaze na osnovu kojih je Branimir Glavaš osuđen u prvom stepenu, postupi na osnovu pravnih propisa Republike Hrvatske uvažavajući činjenicu da posledice ovakve i sličnih presuda mogu značajno narušiti bilateralne odnose sa Srbijom, kao i dodatno pogoršati status Srba u Hrvatskoj - smatra MSP.

Spomenik teroristi necivilizacijski akt

Kako dalje piše u saopštenju, Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je i oštar protest povodom otkrivanja spomenika Miru Barišiću u Dragama.

- Ministarstvo smatra da je podizanje spomenika osuđenom teroristi za mučko ubistvo jugoslovenskog ambasadora u Švedskoj Vladimira Rolovića neprimeren i necivilizacijski akt koji u modernoj Evropi nema presedana - smatra MSP.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.08.2016. 16:50
Не бих рекла да иза оваквих провокација стоје они сами има ту још неког , ако се не појави нико ко ће тако нешто што раде забранити или осудити онда се зна ко стоји , вероватно НАТО
Sreda 03.08.2016. 16:53
Гдје су сад велики Вучићеви пријатељи Њемци? Кога штите: истину и правду, или своје савезнике у два светска рата?
Sreda 03.08.2016. 16:55
Најурити, неке дипломате јер послове за њих ради неко други! Трговинске фирме чији су власници из Хрватске третиратати као непожељне, и њих најурити! Максимално отежати кретање њихових роба, услуга и људи преко нашег простора! Па нек размисле да ли ће одбити да приме неки документ ове државе......!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online