Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.06.2010.
14:56 >> 16:29h
Tanjug A

Šutanovac: Svi hoće naše oružje

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je izjavio danas da je Srbija najveći izvoznik naoružanja i vojne opreme od Ankare do Beča i da sa našom odbrambenom industrijom svi žele da sarađuju.


"Srbija je sada postala važan činilac izvoza u celom regionu, a i zemlje koje su mnogo razvijenije od nas žele da sarađuju sa nama radi izvoza naoružanja i vojne opreme", rekao je on.

Šutanovac je tokom posete Tehničko-remontnom zavodu u Čačku izrazio zadovoljstvo uspešnim radom tog zavoda koji je postao jedna od ozbiljnijih firmi u Srbiji koja ima kapacitete da radi i za Vojsku Srbije "i za druge vojske".

Aerodrom Lađevci za civile od 2011. godine

 

Šutanovac je danas rekao i da očekuje da vojni aerodom u Lađevcima kod Kraljeva do početka leta sledeće godine bude delimično osposobljen za poletanje i sletanje civilnih, turističkih aviona.

 

"Do kraja iduće godine očekujemo da će na Leđevce moći da slete i mnogo veće letilice", rekao je Šutanovac u Čačku. On je podsetio da su Lađevci vojni aerodrom i da će ostati u vojnom vlasništvu "ali da će imati i civilno-vojnu namenu i biće korišćen i za civilne letove".

Prema njegovim rečima, kapaciteti zavoda su ispunjeni više od 100 odsto i uskoro će biti i zaposleni novi mladi radnici, a pogotovo inženjeri.

"Siguran sam da će Tehničko-remontni zavod, uz fabriku 'Sloboda' u Čačku, biti nosilac razvoja i Vojske Srbije i naše namenske industrije i izvoza", rekao je Šutanovac.

On je podsetio da je u prethodna dva dana boravio u Hrvatskoj gde je sa kolegom Brankom Vukelićem potpisao sporazum o saradnji u oblasti odbrane "koji predstavlja okvirni, ili krovni, sporazum za dalju saradnju".

Šutanovac je objasnio da će dalja saradnja biti precizirana planom bilateralne vojne saradnje, dodajući da je sa hrvatskim sagovornicima razgovarao i o mogućnosti da namenske industrije dve države zajednički posluju i plasiraju svoje proizvode na trećim tržištima.

On je najavio da će delegacija srpskog Ministarstva odbrane posetiti Hrvatsku da bi sagledala sa kojim kapacitetima raspolaže tamošnja odbrambena industrija i šta je to što može predstavljati izvoznu šansu u zajedničkoj saradnji.


"Nemamo nikakav problem da sarađujemo sa bilo kim ko bude imao dobar kvalitet proizvoda i cenu", rekao je ministar odbrane.


Šutanovac je potom posetio fabriku "Sloboda" u Čačku koja, takođe, spada u grupaciju namenske industrije Srbije.

 
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online