Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 28.08.2016.
10:12
Vestionline A

"BiH napravila neviđen međudržavni skandal"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić odbacio je u nedelju izjavu poslanika u Parlamentu BiH Sadika Ahmetovića da je srpski premijer Aleksandar Vučić u Potočarima "napao sam sebe", i ocenio da je obustava istrage o tom napadu neviđen međudžavni skandal.

Tanjug
Dačić sa svojim šefom

- Mržnjom i raspaljivanjem sukoba ne može se graditi mir i regionalna stabilnost. Prošlost ne možemo promeniti, ali možemo graditi budućnost, za to je neophodna ozbiljna i iskrena politika. Srbija je za to spremna, i to nije naša slabost kako neki misle, već velika prednost - poručio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

On je ocenio da Ahmetovićeva izjava da je Vučić sam kriv i da je prošle godine u Potočarima napao sam sebe, najbolje govori o bošnjačkim političarima u Bosni i Hercegovini.

Prvo, podseća Dačić, Vučić je otišao u Srebrenicu na njihov poziv, a drugo, to znači da je država domaćin dužna da brine o njegovoj bezbednosti. U Evropi je, ukazuje šef srpske diplomatije, gotovo nezabeleženo da je neki državnik napadnut na teritoriji druge države na čiji poziv je došao.

- Treće, gde su bili domaćini, i Bakir i Sadik i ostali? - pita Dačić i dodaje da se, nekoliko dana nakon toga, Bakir Izetbegović sa domaćinom Aleksandrom Vučićem prošetao mirno Beogradom, čime je, kaže Dačić, Srbija pokazala šta znači ozbiljna država.

- Zar neko u BiH misli da bi građani Beograda Bakira dočekali bacajući mu cveće pod noge, posle svega što je pričao o Srbiji i srpskom narodu? Zar nismo i mi mogli da organizujemo njemu i drugima koji dolaze iz sveta incidente i napade kao što se desilo u BiH? Srbija to nikad ne bi uradila i dopustila - istakao je Dačić.

On pita da li je moguće da godinu dana nakon napada i pokušaja ubistva Vučića za to niko nije odgovarao. - Čak se i obustavljaju istrage o tome. Sve to je neviđeni međudržavni skandal - ukazao je šef srpske diplomatije, dodavši da srpske vlasti zato osnovano sumnjaju da je reč o režiranom i organizovanom napadu.

Ahmetović je prethodno rekao da je izjava Dačića da iza napada na premijera Vučića u Potočarima prošle godine stoje bošnjački političari, apsolutno neprimerena i da ne doprinosi stabilizaciji odnosa u regionu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.08.2016. 11:06
Kada se iznese istina o Srebrenici od bosnjacke strane i dopusti svim predstavnicima BIH da to utvrde naci ce se i resenje o politickoj situaciji u BiH i ujedno ce region imati drugacije poglede i stavove po pitanju medjuregionalne saradnje ostalih Republika koje vec 20 i nesto godina pokusavaju da izadju iz krize koja im je nametnuita sa zapada.. jednostrani potezi nisu doveli do dijaloga do sada i nisu urodili plodom. Republika Srpska je Stvanost izabrana voljom i ljubavlju gradjana te zemlje.. Bosnjaci imaju da biraju izmedju istine i dobre saradnje ili okoncavanje i pomirenje sa time sto imaju za sada
Nedelja 28.08.2016. 15:59
E moji Srbi.Eto šta se dobija podaništvom i saginjanjem glave.Sad vam se i ba,lije u brk smeju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online