Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 29.08.2016.
10:39
Vestionline A

Boleština: Srbin se hvali da je bio hrvatski veteran!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kritikovao je u ponedeljak člana Socijaldemokratske partije Hrvatske Željka Jovanovića što je javno podržao uvrede koje je na račun srpskog naroda i Srbije izneo u govoru pred hrvatskim veteranim Zoran Milanović.

Tanjug
Milanovićev Srbin ponosan što je bio hrvatski branitelj

U saopštenju za javnost Linta kaže da je sramno da se Jovanović, koji je srpske nacionalnosti, besramno hvali da je hrvatski veteran i da je bio poslanik u Hrvatskom saboru 1990. godine kada se "tobože stvarala slobodna Hrvatska". 

- Posebno je sramna izjava Jovanovića da su na vlasti u Srbiji etnotrgovci koji Srbe u Hrvatskoj koriste za raznorazna potkusurivanja i njihove unutarstrančke interese - navodi Linta.

Za Lintu je sramno to što se Jovanović hvali učešćem u Hrvatskoj vojsci koja je počinila brojne zločine prema pripadnicima njegovog naroda, te konstatuje da je Hrvatska vojska je imala ključnu ulogu o ostvarenju Tuđmanove zločinačke politike čiji je cilj bio Hrvatska bez Srba ili sa što manje Srba. 

Podsetivši da mnogi hrvatski vojnici i policajci još nisu odgovarali za strašne zločine nad srpskim cilivima i zarobljenicima, a o čemu Jovanović ćuti, Linta navodi da je on bio hrvatski ministar nauke, obrazovanja i sporta, te da nije ništa učinio da se iz obrazovnog programa povuku udžbenici u kojima se veliča uloga ustaša i poriču zločini nad Srbima, a Srbija predstavlja kao nacistička Nemačka koja je tobože vodila velikosrpsku politiku. 

- Jasno je kao dan da šovinsti i lažnom antifašisti Milanoviću, koji je kao premijer Hrvatske vodio hadezeovsku politiku cementiranja etničkog čišćenja Srba, trebaju tzv. podobni Srbi da bi pokazao međunarodnoj zajednici da je Hrvatska tobože demokratska država, kao i da  preko njih dobije glasove preostalih Srba na izborima - zaključuje Linta.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.08.2016. 10:51
Gospodine Jovnovicu ako slucajno procitate ovaj komentar posto je dozvoljen pristup svim citaocima pa i iz zemalja ex YU. Vi Gospodine Jovanovicu ste jos jedna u nizu poremecenih osoba sa IQ od najvise 8 posto i ciji koren i poreklo ne igraju nikakvu ulogu u vasem jadnom i bednom zivotu izgubljen u magli u tami prodavsi slavu predaka dostojanstvo. covek bez porekla vere i dostojanstva nije covek vec tako neto poput i slicno olosu kao sto si ti.
Sreda 31.08.2016. 21:52
Pa ko ce podrzati milanovica vec srbin... :-)
Sreda 31.08.2016. 21:52
Pa ko ce podrzati milanovica vec srbin... :-)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online