Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 29.08.2016.
14:55
Tanjug, Vestionline A

"Vi ne znate koliko je meni teško da ćutim Hrvatima"

Regionalna stabilnost prvi put je ozbiljnije ugrožena, poručio je u ponedeljak premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Tanjug
Premijeru je jako teško, ali je dosledan

On se u Palati Srbija sastao sa predstavnicima diplomatskog kora i šefovima misija međunarodnih organizacija i institucija u Srbiji, kako bi im izneo stav Srbije u vezi sa situacijom u regionu.

Premijer je zahvalio stranim diplomatama ššto su se odazvali pozivu i istakao da Srbija smatra da je regionalna stabilnost prvi put ozbiljnije ugrožena.

I dalje politika ćutanja

On je istakao da će politika Srbija i u budućnosti biti politika maksimalne "uzdržanosti, neodgovaranja, neogovaranja i politika ćutanja", uprkos kontinuiranoj politici u nekim zemljama regiona protiv Srbije.

- Insistirao sam da je Srbiji cilj stabilnost u regionu. U skladu sa tim sam govorio i o politici,  o merama koje je Srbija preduzela. Naglasio sam, a verujem da će se i Ivica Dačič složiti sa tim, vodićemo politiku uzdražavanja, neodgovaranja, politiku ćutanja. Mi se ne plašimo svoje budućnisti, ukoliko budemo morali da radimo, ali se plašimo nekih drugih stvari.

Nema gore uvrede nego da smo "šaka jada"

Vučić je naglasio da je jedna od najtežih nedelja za nama.

- Morao sam da oćutim najteže uvrede na račun Srbije. Ne možete da zamislite koliko mi je teško bilo, meni koji sam spreman da uđem u politički obračun sa svima. Nikome ne dozvoljavam da govori neistine. A, prećutao sam, nisam odgovorio na uvredu da je "Srbija šaka jada". Nema gore uvrede - rekao je on.

- Prećutao sam i prećutaću danas. Ne zato što se lično plašim, ili što bih izgubio poene. Ne možete da odgovorite,  a da ne uvredite nikoga. Neću da uvredim Hrvatsku državu. Neću da uvredim ni one koji govore da sam sam sebe napao, da su moje naočare napale njihov kamen. Naš je posao da sačuvamo mir. U skladu sa tim, dobio sam izveštaj iz Novog Pazara. Ići ću tamo uskoro. Zabolelo mi to što su mnogo glasnije vikali “Ubi, zakolji da Srbin ne postoji”, a mnogo tiše “Vučiću, pederu.”

Nije to zbog izbora

On je upozorio da su netačne procene da iza incidenata stoji izborna kampanja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

- Laž je da su te uvrede (iz Hrvatske) zato što je to politika zbog izbora. Reč je o kontinuiranim napadima poslednjih godina. Sve što čujete je velikosrpska agresija svakoga dana. Toga kod nas nema, ni kada su izbori, ni danas - naglasio je predsednik Vlade.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.08.2016. 23:32
ja shvatam ovo kao .... ti mene kamenom a ja tebe hlebom i sve tako dok ne uvudis da ja mogu mnogo da trpim! Pa, dobro...al` sta dalje? Nekako mi je trpljenje vise za fakire i askete a za politicare je donosenje vaznih odluka!!!
Sreda 31.08.2016. 23:33
Ne treba se uzdrzati, vec adekvatno u okviru mogucnosti povlaciti politicke poteze. Ako je jedini potez da mozemo samo da se "uzdrzimo", onda imamo veliki problem, jer znaci da smo izolovani i stojimo sa ledjima do zida. Fas-isticki ispadi hrvatskh politicari bili bi pre 25 godina najostrije osudjeni bas od onije, koji ocigledno na to cute. Nisu SAD i EU tako neorganizovane, da je administracija na "ljetnom odmoru". U narodu gnev raste. Kad tad mora da puke, jer vlada nista ne preudzima.
Sreda 31.08.2016. 23:33
Recenice tipa "previše smo mali i ne smemo više da talasamo" su nesto najjadnije sto moze covek da kaze. Ovde se uopste ne radi dali smo mali ili smo veliki. Mi smo pre svega drzava gospodine/gospodjo! I kao takva treba da se ponasamo, tj. upravo uzdrzavanje i ta Vuciceva "politika cutanja" nas moze kostati glave. Sta sad, treba da pustimo da po nama svi redom pljuju, kao sto smo to uostalom do sad radili? Zato nas i niko ne sljivi pet posto jer smo kao krpa kome moze svako da radi sta hoce. Ne zagovaram ovde nikakvo nasilje ili ne daj Boze rat. Ja samo podrzavam da nasa zemlja adekvatno reaguje na sve provokacije i ne dozvoljava da bude ponizavana. Te osobine koje mi sebi kao ljudima primenjujemo, dostojanstvo, ponos i tako dalje, bi trebali da primenimo i na drzavnom nivou, nista drugo...Jedino tako cemo dobiti neko postovanje sa strane..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online