Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 31.08.2016.
10:21
Vestionline A

"Vučiću, ne dolazi, povredićeš se!"

"Vučiću, jesi li opet organizovao neki lažni napad, sam na sebe, kao sto si to uradio u Srebrenici?", "Samo, molim te, nemoj opet samog sebe", neki su od komentara na portalima u Sandžaku posle najave premijera Aleksandra Vučića da će "otići u Pazar i da neće dozvoliti da Bošnjaci budu napadnuti, kao ni Srbi, ali i bilo koji drugi građani".

Tanjug
Nepoželjan u Novom Pazaru: Aleksandar Vučić

Istovremeno, nemile scene sa fudbalskog meča između Novog Pazara i Crvene zvezde pokušao je da iskoristi i lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, koji je za sve optužio državni vrh Srbije.

- Ovo je novi talas šovinističke, rasne i nacionalne mržnje srpskih ekstremista prema Bošnjacima u svojstvu takozvanih Zvezdinih navijača, pod zaštitom državnih policijskih snaga. Aktuelna dešavanja su podvala državnog vrha - rekao je Ugljanin.

"Privatni Bošnjaci"

On je naglasio da smatra da u Srbiji postoji neprijateljski odnos prema Bošnjacima i da se situacija na stadionu, ali i zajednička vežba pripadnika policija Srbije i RS na granici sa BiH dešava kako bi se skrenula pažnja sa problema Bošnjaka.

- Još uvek nije započet razgovor sa legitimnim bošnjačkim predstavnicima o redefiniciji političkog sistema Srbije i autonomiji Sandžaka, o čemu su se građani već izjasnili još 1991. Država preko svojih "privatnih Bošnjaka" i preko svojih fudbalskih klubova opravdava dovođenje velikih policijskih snaga, koje blokiraju Novi Pazar i stvaraju prividnu sliku vanrednog stanja, te krše osnovna prava slobode kretanja. Ne možemo kao BNV da dozvolimo da pojedine stranke zbog jednog ministarstkog mesta ili zbog nekoliko državnih sekretara, lične ili partijske pozicije prodaju bošnjačke naciolne interese. BNV je tu da svaku stvar nazove pravim imenom - rekao je Ugljanin.

NATO da reši problem bombama

On je dodao da će tražiti da se Bošnjacima obezbede prava koja su im zagarantovana, ili će tražiti treće rešenje, uz posredovanje Međunarodne zajednice. A kakvu politiku vodi, možda mu je već vreme da zatraži da NATO bombarduje Beograd...

I dok Ugljanin traži međunarodnu intervenciju zbog nereda na jednoj fudbalskoj utakmici, ministar Rasim Ljajić smatra da je sve dobilo nepotrebnu političku konotaciju.

- Stvar je potpuno čista, država mora da se obračuna sa huliganima bez obzira na to da li su oni huligani Novog Pazara, Zvezde ili Partizana. Sve je dobilo nepotrebnu političku konotaciju, a jedino što je istina jeste to što ti huligani pribegavaju nasilju i sprovode isto na sportskim priredbama. Sada, što se tiče izjava Ugljanina, uvek možete da tražite razloge za svoju politiku i da izvlačite nešto u svoju korist, ali to je uzaludan posao i kontraproduktivan - naveo je Ljajić za "Alo".

POVEZANE VESTI

Sreda 31.08.2016. 18:28
Ha ha ha, "Vestionline" citiraju komentatore nekih "sandžačkih" portala. Pa šta će vam to kad imate i ovde gomilu polu-srpskih go-vana koji pričaju i misle isto kao i oni. Verovatno će doći do RATA i očekujem da se većina na ovom portala okrene protiv Srbije - što kao navijači, što kao učesnici, pa im poručujem: Kada krenete na nas, pazite da usput slučajno ne izgubite i VERU, Ahahahahaha !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online