Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 29.09.2016.
05:00
B. Đokić - Vesti A

Žandarmi sad ostali i bez hrane

Stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti, u bazama Žandarmerije i policije, postalo je alarmantno. To proizilazi iz saopštenja Policijskog sindikata Srbije, koji je upozorio da se žandarmi u bazama oko Kopnene zone bezbednosti (KZB) ostavljeni bez hrane i u sklepanim barakama, te da im preti epidemija od najezde glodara, o čemu su "Vesti" već pisale.

A. Čukić
Skandal: Saslušavaju gladne žandarme

- Tražimo da se reši problem smeštaja policajaca u bazi Breznica iznad Bujanovca jer im zbog najezde pacova preti epidemija na položajima oko Kosova. Strašno je da u 21. veku policajci spavaju sa pacovima! Žandarmi se na ovim položajima nalaze od 2000. godine i još uvek borave tokom cele godine u sklepanim barakama - kaže za "Vesti" Veljko Mijailović, predsednik PSS-a.

A. Čukić

A za glavešine jastozi

Prema nezvaničnim informacijama iz MUP-a, za sedište ministarstva u Beogradu, nabavka hrane ide bez problema. Naručuju se gambori, jastozi i organska piletina.
- Dotle žandarmi u Kopnenoj zoni bezbednosti jedu klot pasulj. A ko je tu važniji za državu - pita se izvor "Vesti" iz policije.

On podseća i da je slična situacija bila 2006. godine, kada je 26 žandarma obolelo od mišje groznice, a dvojica su se nalazila u životnoj opasnosti. Takođe, iz ovog sindikata navode i da je u drugoj bazi, Tabalije, iznad Tutina prema Kosovu, smena od 32 žandarma ostala bez hrane.

- Imali su hrane još samo do prekjuče. Iz Uprave za ishranu i smeštaj im je rečeno da "nije prošao tender za meso i da zato neće biti dopremanja hrane na položaj". Kada smo o ovome upozorili javnost, iz komande Žandarmerije u Beogradu upućeni su pomoćnici komandanta u baze iznad Bujanovca i Tutina, kako bi sproveli istragu ko nam je dostavio ove informacije i da saslušavaju žandarme. Ukoliko budu maltretirali naše članove, podnećemo krivične prijave protiv njih - dodaje Mijailović.

Takođe, iz sindikata objašnjavaju kako žandarmi nose pancire čiji je rok trajanja istekao pre tri godine, tako da ne pruža više efikasnu balističku zaštitu. Ne treba podsećati da je do sada nekoliko žandarma ubijeno u KZB.

Sa druge strane, u MUP-u Srbije za medije demantuju ove informacije i kažu da je "situacija najnormalnija, te da postoji malo kašnjenje u dostavi hrane, ali da će se to rešiti za nekoliko dana".

- MUP Srbije u skladu sa realnim finansijskim mogućnostima radi na poboljšanju uslova rada svih policajaca. Objekti u bazi Breznica su do sada više puta sanirani, a jednom mesečno se radi deratizacija svih prostorija. U toku je i postupak reparacije oko 600 pancira i šlemova, a veći deo njih je već isporučen - kažu u MUP-u Srbije.

Dok traje rasprava o tome da li su žandarmi i policajci u neodgovarajućim uslovima na prvim linijama protiv ekstremista, dotle stiže zima i oni će očigledno još jednu provesti u barakama i na goletima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.09.2016. 13:24
Da li je moguće da je ovo tačno u Vučićevoj Srbiji ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online