Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 09.10.2016.
14:49
Vestionline A

"Vučiću, gde su ti silni prijatelji sa Zapada, sad kad nam otimaju bogatstvo na Kosovu?"

Lider pokreta Dveri Boško Obradović, uputio je premijeru Srbije otvoreno pismo u vazi sa dešavanjem na Kosovu i Metohiji. On je Aleksandra Vučića upitao gde su nam svi ti silni zapadni prijatelji, sada kada se Srbiji oduzima državna imovina na Kosovu i Metohiji.

Tanjug
Sprečiti otimanje srpske imovine: Boško Obradović

- Koga, dakle, lažu i foliraju vodeći funkcioneri vladajućeg režima? Sve vreme igraju kako Brisel i NATO sviraju, a sada bi da se kod naroda predstave kao branioci Kosova - poručio je Obradović.

Najnovija politička kriza u odnosima sa Briselom isterala je na čistac dve veoma važne stvari, smatra Obradović.

- Evropska Unija je najobičniji ucenjivač koji nas neprestano stavlja pred nove i nove pritiske koje ako prihvatimo radimo direktno na štetu srpskih nacionalnih i državnih interesa. Sve što se sada od nas traži Dačić i Vučić već su prihvatili antiustavnim Briselskim sporazumom i sad samo traže način kako narodu da objasne da su se odrekli Kosova i Metohije zarad ulaska Srbije u EU.

Obradović kaće da je tu pre svega u pitanju ogromno prirodno i privredno bogatstvo Srbije koje se nalazi na KiM. Kako narodu objasniti da se zarad pogubnog puta u EU moramo odreći više stotina milijardi dolara koje posedujemo na KiM u rudnim, vodnim i drugim bogatstvima?

- Ovu političku predstavu već smo videli kada je Vulin svojevremeno glumio podnošenje ostavke zbog pritisaka iz Brisela. Sada je novi glumac Marko Đurić. Ideja ove predstave je, kao i prošli put, da dok zapravo predaju Kosovo i Metohiju glume kako brane interese Srbije na KiM kojih su se upravo odrekli.

Lider Dveri kaže da mu je "posebno smešno kada Marko Đurić traži da se ovo pitanje postavi u SB UN". Ona postavlja pitanje što se sve ne reši u EU, "kada je Brisel neutralan i dobronameran posrednik u pregovorima?" Kako podseća, Dveri godinama unazad traže da se prekinu pogubni pregovori o KiM u Briselu i da se tema statusa Kosova i Metohije vrati u SB UN, gde imamo saveznike u Rusiji i Kini.

- Pregovori u EU uvek se završe na štetu Srbije jer je Brisel otvoreno na strani albanskog terorističkog i separatističkog režima u Prištini. Marko Đurić se tek sada kada je priteran uza zid setio da postoji i SB UN, kao što se ministar Vulin posle godinu dana migrantske krize setio da postoji mogućnost zatvaranja granica na koju smo mu ukazivali odmah na početku krize - kaže Obradović.

Obradović je izrazio nadu "da je ovo početak razotkrivanja svih laži na kojima počiva režim SNS".

- Od Predsednika Republike koji pere ruke od Kosova i Metohije i ćuti dok Vlada izdaje KiM tek nema nikakve vajde. Odlučivanje po ovako važnoj temi ne sme ostati samo u rukama Vlade, već mora doći do održavanja sednice Narodne skupštine. Jedino rešenje nalazi se u prekidu pogubnog puta Srbije u EU, poništavanju antiustavnih briselskih sporazuma i vraćanju teme statusa Kosova i Metohije u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. Ali, ovu promenu politike prema KiM može da pokrene jedino neka druga vlast, jer ova vlast se pokazala kao najobičniji sluga zapadnih interesa u Srbiji. To je razlog zašto ova vlast sve vreme ima podršku Zapada - ističe Obradović.

Kako kaže, Aleksandar Vučić se svojevremeno kleo u svoje prijatelje na Zapadu i posebno u strane savetnike.

- Gde su sada Bler, Fratini, Štros Kan, Montgomeri i drugi Vučićevi prijatelji kada se Srbiji oduzima državna imovina na Kosovu i Metohiji? Stvar je jasna: Srbiji treba oteti bogatstvo sa KiM da bi ga eksploatisale kompanije Vučićevih prijatelja sa Zapada poput osvedočenih ratnih zločinaca Medlin Olbrajt i Veslija Klarka - zaključuje lider Dveri.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.10.2016. 23:19
Ti ne bi nio sad u skupštini da ti ije bilo američke ambasade,pa što kaoveliki Srbin,kako se deklarišeš,ne pokucaš zbog zajedničkog problema srpskom na ta vrata već si kucao samo kad je tvoj lični interes bio u pitanju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online