Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.11.2016.
22:58
alo.rs A

Ružić ponovo provocira: Hoće da zavadi Vučića i Dačića?

Buntovni potpredsednik socijalista Branko Ružić se ne smiruje, pa je ponovo zatalasao koalicione odnose između SNS-a i SPS-a. Iako se još nije smirila situacija posle njegove čuvene izjave da mu nije izazov da ruši Ivicu Dačića nego najjačeg u zemlji, aludirajući upravo na Aleksandra Vučića, potpredsednik SPS-a ponovo provocira.

N. Đurović
Malo-malo, pa neka provokacija: Branko Ružić

Čini se da Ružić ne može bez lika i dela lidera SNS-a i premijera Srbije, pa je pomno pratio i njegov intervju koji je emitovan u ponedeljak uveče na RTS-u. No, izgleda da mu vrag nije dao mira, pa je rešio da napiše koju reč i na društvenoj mreži Tviter.

- Quo vadis, Srbijo? (Gde ideš, Srbijo?) - zapitao se buntovni potpredsednik SPS-a.

Reakcije simpatizera SNS-a na Tviteru bile su burne. No, Branko Ružić ima svoju stranu priče.

- Postavim tvit u kome dobronamerno izražavam bojazan za budućnost svoje zemlje, kao i svih onih koji su protagonisti opredeljivanja sudbine svih građanki i građana. I onda to dobija raznovrsna, čak i zlurada tumačenja - kazao je on za "Alo!" i dodao da nema nameru da polemiše.

- Nemam nameru da polemišem sa bilo kim povodom toga, jer bi ta polemika devalvirala ozbiljnost mog tvita. Uostalom, ne razumem zašto se podiže tolika prašina kada nešto kažem, ne kažem ili napravim neku benignu gestikulaciju - naveo je Ružić.

Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov, komentarišući pisanije potpredsednika socijalista, za "Alo!" je kazao da Ružić na ovakav način pokušava da skrene pažnju na sebe.

- Ružić, očigledno, teško podnosi to što je daleko od centra političkih zbivanja, pa na ovakav način pokušava da skrene pažnju na sebe. Postaje pomalo i otužno gledati kako to stalno radi, a nikakav efekat ne može da proizvede jer, kako su Latini govorili: "Ex nihilo nihil fit" (Ni od čega ništa ne nastaje) - istakao je on.

Ružiću je odgovor na pitanje gde ide Srbija stigao i od poslanika naprednjaka Vladimira Đukanovića.

- Idemo tamo gde je svakako bolje nego tamo gde bi nas Branko Ružić vodio. Njegov svet je svet licemerja i pokvarenosti - rekao je on za "Alo!".

Dačić mu ništa ne može

Politički analitičar Dragomir Anđelković ističe da su postupci potredsednika SPS-a Branka Ružića usmereni ka lideru te stranke Ivici Dačiću, kome on poručuje da mu ne može ništa.

- Mislim da je ovo pre poruka Dačiću nego Aleksandru Vučiću. Ta vrsta njegovog ispoljavanja prkosa ili inata može samo da bude usmerena ka Dačiću i ka nekoj ciljnoj grupi kojoj se on obraća, nekim simpatizerima SPS-a koji nisu zadovoljni koalicijom sa SNS-om. Njima se obraća i obraća se prkosno i inadžijski svom partijskom šefu, kome kaže: "Ne možete mi ništa" - istakao je on i dodao da ova stvar tek posredno može da ima veze sa Vučićem, direktno ne.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online