Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.11.2016.
08:15
Vestionline A

Objavljeni dokumenti CIA o ljudima sa natprirodnim sposobnostima

Duboko u arhivama, u gradu Langli, kriju se tajni dokumenti o telepatiji, ekstrasenzornoj percepciji i drugim parapsihološkim fenomenima. Nedavno objavljeni dokumenti CIA o istraživanju parapsiholoških fenomena naslućuju da bi neki fenomeni mogli biti i dokazani.

commons.wikimedia.org/Fry1989
CIA sve vidi, CIA sve zna

Dokumenti su objavljeni tek nakon zahteva za skidanjem oznake tajnosti, a većina informacija temelji se na kineskim istraživanjima. Ceo dokument CIA poznat je pod nazivom “Hronologija skorašnjih interesa i izuzetnim funkcijama ljudskog tela u Narodnoj republici Kini” ("Chronology of Recent Interest in Exceptional Functions of The Human Body in the People’s Republic of China").

Izdvojeni su neki od najbitnijih zaključaka CIA.

Jedan važan kineski naučni časopis, Ziran Ziraki, 1979. godine objavio je izveštaj o nevizualnom prepoznavanju, gde su spomenuli nekoliko svedočanstava o neverovatnim ljudskim poduhvatima.

Sledeće godine je isti časopis organizovao parapsihološku konferenciju u Šangaju, gde je učestvovalo više od 20 istraživačkih instituta i univerziteta iz svih delova sveta. 1981. godine je utemeljeno stotinjak institucija, koje bi proučavali decu s posebnim sposobnostima. 1982. godine je kineska akademija nauke sponzorisala javnu konferenciju u Pekingu.

Jedini cilj bila je rasprava o ljudima s parapsihološkim sposobnostima. Iste godine otkriven je Džang Baošeng. Naime, na jednom univerzitetu komunističke partije u Pekingu, desetine ljudi je testirano kako bi pokušali da otkriju ima li među njima neki potencijalni telepata.

Većina istraživanja bila je negativna, ali Baošeng je šokirao istraživače. Pokazao je određene parapsihološke sposobnosti. Iduće godine opet su ga podvrgli istraživanju, ali ovog puta je čak 19 naučnika posmatralo testove na odeljenju za fiziku učiteljskog fakulteta u Pekingu.

Pokazalo se da Baošeng može da prebacuje male predmete iz zatvorenih rezervoara/kontejnera - samo snagom uma. Šest meseci su naučnici pratili Baošenga i on je u nekoliko navrata komade papira stavljao u staklenu cev, a onda ih vadio.

Testove je ponovio s malim insektima. Nekoliko godina kasnije, njegove moći snimljene su i kamerom. Navodno se na tri scene filma jasno vidi kretanje pilule kroz zidove staklene cevi.

Probijanje prostornih barijera

Jedan drugi dokument CIA, pod nazivom “Istraživanje paranormalnih sposobnosti za probijanje prostornih barijera” ("Research Into Paranormal Ability To Break Through Spatial Barriers"), donosi i opis jednog specifičnog eksperimenta u kojem je Baošeng učestvovao.

- Drveni kontejner dimenzija 120x180x60 centimetara korišćen je kao zatvoreni rezervoar. Listovi papira s jedinstvenim oznakama postavljeni su na gornju policu. Baošeng je uspeo da izvuče papire i vrati ih natrag u kontejner, koji je ostao čitav i zatvoren sve vreme. To pokazuje da je čak i u velikim posudama moguće probiti prostorne barijere - piše u dokumentima CIA.

Američki žurnal kineske medicine preneo je slične neverovatne priče, a među njima najzanimljivija je ona o Čulin Sun. Ona je navodno mogla da ubrza rast semena.

Snagom svog uma navodno je mogla da podstakne rast semena nezamislivom brzinom. U roku od 20-ak minuta bi seme proklijalo i pustilo korenje, dugo nekoliko centimetara.

Isti istraživači pišu da je čak 180 puta Sun uspešno prikazala klijanje semena i to samo korišćenjem snage uma.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online