Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 05.12.2016.
10:58
Srna A

Sve jasno: Ako hoćemo u EU - Kosovo i Rusija

Komesar EU za politiku susedstva i proširenje Johanes Han izjavio je uoči posete Beogradu da Brisel u pregovorima o pristupanju očekuje sveobuhvatnu normalizaciju odnosa Srbije sa (samoproglašenim) Kosovom.

Tanjug
Sve Evropa razume, ali...: Johanes Han

- To mora da se materijalizuje na kraju procesa kroz pravno obavezujući ugovor - naglasio je Han za "Politiku".

U osvrtu na odnose Beograda i Moskve, Han je konstatovao da su njihovi međusobni odnosi tradicionalno bliski, ali da je istovremeno strateški cilj Srbije punopravno članstvo u EU.

- Stoga očekujemo da Srbija postupa u skladu sa ovim strateškim ciljem - poručio je on.

Prema njegovim rečima, Srbija već sve više sarađuje sa EU u pitanjima odbrane i bezbednosti.

- U periodu do pristupanja, Srbija bi trebalo da se postepeno uskladi sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU. To uključuje i odluke o restriktivnim merama - ukazao je Han.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.12.2016. 21:19
Нас овде на Балкану, тачније у Србији, Западне земље и Турска су толико пута "трауматизовале" у прошлости, да би било много то све набрајати. Међутим, поновити то и 1999. више је него гнусно а то се ипак десило! Срамна је и сама чињеница да су 18 најачих држава напале једну суверену малу државу, да су тада срушиле Међународно право, а на које се сада позивају кад им је потребно! Стварно не знам како Вас није срамота да се уопште по том питању јављате? Однос земаља ЕУ према Србији је до те мере одвратан и понижавајући за Србију, да је тешко прихватити чак и пријатељске односе са њима, а о уласку у неку унију да и не говоримо. Зато молим Вас да по питању агресије на Србију не пишете овако бедне коментаре. Треба имати барем мало части и образа па се не јављати када су овакви догађаји тема.
Sreda 07.12.2016. 21:20
Шта би ти хтео, да нам Руси поклоне скупи С300? И то Вучићу и овој НАТО војсци? Довољно је да нам поклоне Миг 29, и то је много! Признајем да су нам ови на Западу "поклонили" много више! Дали су нам хиљаде тона бомби са уранијумским пуњењем, оставили су нам и онај Ф117 у Буђановцима, а од њих нам је остало и много рушевина наших фабрика, школа, кућа, мостова, и да не набрајам! Имамо и више хиљада мртвих и рањених, а и део територије су нам окупирали. Наравно, оставили су нам нешто и за будућност, да умиремо од отрова и зрачења за хиљаде година унапред. Није било мало! Крупне су то "донације" али се они у својој несебичности, нису на томе зауставили! После су нам преузели све банке, најбоље фабрике и предузећа, а дали су нам и понеки доларчић који је одмах завршио у џеповима владајућих "жутих". У праву си ти да су Руси испали себични, јер ако то упоредимо па више од 50 милијарди су нам извукли одавде ови са Запада после оних горе поменутих "донација" 1999. а Руси скоро па ништа! Ни једну бомбицу нам нису бацили, а камоли нешто више!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online