Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 19.06.2010.
19:10
Vestionline A

Muftija: Mene ste našli da montirate?

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji od "Blica" traži odšetu od 100 miliona evra jer je na strani "humor" muftija Zukorlić prikazan u pravoslavnoj svešteničkoj odori. Glavni urednik lista se izvinio zbog uvrede.

 Neslana šala će koštati "Blic" 100 miliona evra: Muftija Muharem Zukorlić
 

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji najoštrije je osudio fotomontažu muftije Muamera Zukorlića u pravoslavnoj svešteničkoj odori sa krstom na glavi objavljenu u današnjem "Blicu" i zatražio izvinjenje uredništva uz "simboličnu nadoknadu" od 100 miliona evra.

Glavni i odgovorni urednik lista "Blic" Veselin Simonović izvinio se danas građanima muslimanske veroispovesti i Islamskoj zajednici u Srbiji zbog objavljivanja fotomontaže Zukorlića i najavio da će izvinjenje biti objavljeno u sutrašnjem izdanju tog lista.


Simonović je u izjavi Tanjugu rekao da se izvinjava svima onima koji su shvatili kao uvredu objavljivanje te fotomontaže na stranicama humora u današnjem izdanju "Blica".

 

Glavni i odgovorni urednik "Blica" je napomenuo da namera tog lista i uredništva nije bila vređanje, a najmanje ne vređanje građana drugih veroispovesti.

"U protivnom će se suočiti sa krivičnom prijavom i parničnim postupkom pred nadležnim sudom. U tom slučaju, Mešihat će pozvati sve građane, a posebno muslimane na bojkot distribucije i kupovine lista Blic", navodi se u saopštenju Mešihata IZ.

U saopštenju se navodi da je takvim činom naneta uvreda muslimanima i Islamskoj zajednici i da se javnosti šalje poruka o pokrštavanju muslimana, pri čemu nije pošteđen ni najviši verski autoritet.

"Vređajući najdublja verska osećanja muslimana i ne prezajući od skrnavljenja i samih verskih simbola, muslimanima se šalje poruka da njihove duhovne vrednosti ne uživaju zaštitu zakona i sistema države", ističe Mešihat IZ u Srbiji.

Mešihat od tužilaštva traži hitno pokretanja postupka krivične odgovornosti glavnog i odgovornog urednika lista Blic, a u suprotnom, kako se navodi, to ponašanje će smatrati politikom zvanične vlasti.

POVEZANE VESTI

Subota 19.06.2010. 19:45
Ne znam zašto se muftija ljuti na Bliz jer su oboje sa site strane. Bliz je nemački, ai muftija je uvek na strani srpskih neprijatelja. Rešiće se to u porodici sigurno. Tata će ih pomiriti.Ako bi neko trebao da se ljuti to su srpski sveštenici jer manitija se ne stavlja na svakoga. Ne daj Bože.
Četvrtak 01.07.2010. 00:21
СРАМОТА!!!! Такве као он који се стиде што имају Србски пасош са грбом и нашом химном, ма све треба протерати одавде. Ја немам ништа против других вера и раса, али ако им нешто смета у овој нашој земљи могу је слободно напустити.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online