Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.12.2016.
21:57
alo.rs A

Da li je počelo prestrojavanje: Vučiću 100.000 glasova od Palme?

Prestrojavanje pred moguće vanredne parlamentarne izbore je uveliko počelo. Tako u SNS-u ozbiljno razmišljaju ko bi mogao da "odleti sa njihove liste od manjih partija jer ne donose dovoljan broj glasova i zato što se nisu pokazale kao lojalni i dobri partneri".

Tanjug
Da li će Palma promeniti tim: Dragan Marković sa Aleksanrom Vučićem i Ivicom Dačićem

Tako bi, kako piše "Alo!", Draškovića, Popovića, Ilića... na toj listi mogla da zameni Jedinstvena Srbija sa Draganom Markovićem Palmom na čelu, koji bi tada, posle osam godina izašao iz koalicije sa Dačićem.

Prema rečima Vladimira Đukanovića iz SNS-a, do sada nije bilo ni zvanične ni nezvanične priče o tome, ali kako ističe, svako ko sprovodi program koji zastupa premijer Vučić je dobrodošao.

- Pravo da vam kažem, nije bilo nikakvih zvaničnih ili nezvaničnih razgovora, koliko ja znam. S druge strane, svako ko sprovodi program koji zastupa premijer Vučić, a gospodin Marković je svakako pokazao da sprovodi taj program, jeste dobrodošao za svaki vid saradnje. Mi već sarađujemo unutar Vlade, a o svemu ostalom jednostavno nije razgovarano, pa ne mogu ništa da vam kažem - naveo je Đukanović za "Alo!".

Cvijetin Milivojević, politički analitičar, smatra da bi se Dragan Marković Palma "drage volje našao na listi sa naprednjacima".

- Da vam kažem šta mi je prva asocijacija na Palmu, ja vam to naravno neću reći, jer ga pamtim iz drugih vremena iz sredine i početka devedesetih. Druga asocijacija na Palmu jeste nemerljiva količina poltronstva prema svakoj vlasti. Setite se njegovog udvaranja Tadiću i kada je bio gost kod njega u Končarevu, pa je sledeći put bio Vučić, svake godine je tu Dačić, pre toga Koštunica... To je ta vrsta političara i s njegovog stanovištva to je dobitna kombinacija. On je kao lokalni lider mezimče svih vlasti i Jagodina profitira od toga. Mene ne bi začudilo da priđe SNS-u, naravno ako to naprednjaci požele. On bi im vrlo rado potrčao u zagrljaj, ali pitanje je da li im je potreban, što ne znači da im neće biti potreban u aprilu. Za razliku od PUPS-a, Palma nosu banku sigurnih glasova od 50.000 do 100.000, što je veliki miraz - kaže Milivojević za taj list.

Ne bih se ljutio na Dragana ako bi otišao

- Teško mi je u ovom trenutku da zamislim da Palma napusti Dačića, ali u politici nema ljubavi i svašta se dešava. Saradnja između SPS-a i JS-a do sada je bila odlična, bolja nego sa PUPS-om. I oni su otišli tamo gde mogu da dobiju ministarsku i direktorsku fotelju u "Pošti". Ako Palma na proleće krene ti putem, ne mogu na njega da se ljutim, sve je to politika - rekao je za Novica Tončev, funkcioner SPS-a.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online