Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.12.2016.
12:59
Srna A

Vučić u Italiji: Da sam ja vi, ulagao bih u Srbiju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom posete italijanskoj regiji Veneto da srpsko tržište postaje sve zanimljivije i pozvao italijanske kompanije da investiraju u Srbiji.

Tanjug
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sa italijanskim zvaničnicima

- Da sam na vašem mestu i da želim da zaradim nešto novca i uložim u neku zemlju, išao bih u Srbiju - rekao je Vučić, koji boravi u jednodnevnoj poseti Italiji, gde je u Veneciji prisustvovao prezentaciji investicionih potencijala Srbije.

On je naglasio da je Srbija pre dve godine krenula u teške i bolne reforme, ali da je danas ekonomska situacija veoma dobra, saopšteno je iz Vlade Srbije.

- Premašili smo čak i prognoze MMF-a. Srbija nudi punu političku stabilnost i najšire bescarinsko tržište, kao što su tržišta Rusije, Kazahstana, Turske, a takvu poziciju nema nijedna zemlja u Evropi - kaže Vučić.

Napominjući da je veliki broj kompanija iz regije Veneto već prisutan u Srbiji, Vučić je kao pozitivnu ocenio saradnju Srbije i Italije na međunarodnom i regionalnom planu, navodeći da su bilateralni politički odnosi na nivou strateškog partnerstva bez otvorenih pitanja.

On je istakao da afirmacija regionalne saradnje i politika dobrosusedstva ostaju ključni prioriteti Srbije i dodao da je za Srbiju od velikog značaja aktivan angažman Italije u okviru Centralnoevropske inicijative i Jadransko-jonske inicijative.

Prema njegovim rečima, od posebnog značaja je saradnja sa Italijom u okviru drugog stuba Jadransko-jonske strategije sa glavnim tematskim okvirom i ciljem "Povezivanje regiona".

Vučić se u Veneciji sastao i sa predsednikom regije Veneto Lukom Zajom, koji je rekao da je ovo dobra prilika da italijanske firme upoznaju Srbiju, ali i da kompanije iz Srbije iskoriste svoju priliku na italijanskom tržištu.

Prezentaciji investicionih potencijala Srbije u Veneciji prisustvovali su i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i potpredsednik UEFA, proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković.

Veneto je italijanska regija sa više od četiri miliona stanovnika i 579 opština. Nalazi se na severoistoku Italije, glavni grad i administratvini centar je Venecija, a veći centri su i Verona, Padova, Vićenca, Trevizo. Danas je jedna od najbogatijih evropskih regija sa posebno izraženim turizmom kao privrednom granom i beleži prvo mesto u Italiji sa više od 14 miliona turističkih poseta godišnje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online