Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 21.12.2016.
14:13
Tanjug, Vestionline A

Vučić se sastao sa Šojguom, stižu "migovi", možda i "bukovi"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u sredu popodne u Moskvi sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom, sa kojim će, kako je najavljeno, finalizovati dogovore o nabavci najsavremenijih aparata lovačke avijacije.

Tanjug/Vlada Srbije
Srdačan susret u Moskvi: Sergej Šojgu (levo) i Aleksandar Vučić

Vučić i Šojgu će razgovarati i o svim ostalim vidovima vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, najavljeno je ranije iz Kabineta premijera.

Srpski premijer je tokom pre podneva obišao jedan od poligona ruske borbene avijacije, gde je prisustvovao prezentaciji aviona i vojne opreme Ruske Federacije.

Kako je Vučić ranije rekao, tokom posete Moskvi razgovaraće o kupovini šest borbenih aviona MiG 29, kojim bismo učinili naše nebo i naše građane bezbednijim.

Hvala za povoljnu cenu

- Pregovaramo da uzmemo šest aviona, a to bi značilo da bismo onda imali u svom resursu deset MIG-ova 29. To bi značilo značajno veću sigurnost za građane u odnosu na situaciju koju smo imali do juče - naglasio je premijer.

Vučić je istakao i da avione plaćamo našim novcem i da je na to ponosan, ali je i zahvalio što je cena drastično ispod tržišne.

Srpski premijer je ponovio i da Srbija neće nikoga da napada, ni tuđe da uzima, ali da hoće da bude spremna da zaštiti svoju slobodu i suverenitet, da bude svoj na svome.

Isporuka za 3 meseca?

On je izrazio uverenje da bi avioni mogli već u naredna tri meseca da budu u Srbiji, kao i da se uz pomoć stručnjaka izvrši modernizacija i opreme najsavremenijim raketama vazduh-vazduh i vazduh-zemlja. 

Takođe je najavio da će se sa Rusijom razgovarati i o određenim protivvazdušnim sistemima, najverovatnije o sistemima Buk-M1 ili M2, ali treba videti šta je najbolje i najjeftinije, kao i koje finansijske instrumente i novac možemo da izdvojimo.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.12.2016. 15:55
Kako je Vučić ranije rekao, tokom posete Moskvi razgovaraće o kupovini šest borbenih aviona MiG 29, kojim bismo učinili naše nebo i naše građane bezbednijim.........................Da ga Rusi poklonom nisu natjerali na to Srbija bi jos godinama bila bez aviona. Realno nam nisu ni potrebni vec je trebalo razvijati nase Raketne sisteme od 100 - 200 kilometara koi su realno vec odavno moguci. Istina je da Vuckic nije kriv za obustavljanje projekta (krajem 80ti godina zavr??senog i spremnog za proizvodnju) novog aviona. To je ucinjeno u vreme Milosevica. Sa Rusima je bilo dovoljno obnoviti saradnju na poboljsanju raketni sistema i ne dozvoliti bagri da nam tope tenkove i drugu tehniku. Vostani Serbie...
Sreda 21.12.2016. 16:04
Bolesnici i poltroni. Republika Srbska je dejtonom zagarantovana kategorija i vi niste u mogucnosti to da ukinete. Jadna je vasa " novinar////ska sloboda" i "nezavisnost". Jos su jadniji vasi moralni dometi. Jeste li svijesni koliko ste jadni sa vasom cenzurom ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online