Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 01.02.2017.
02:01
A. Milosavljević - Vestionline A

Horor u Obrenovcu: Migranti pokušali da otmu bebu?!

U utorak, u kasnim popodnevnim satima, u Nemanjinoj ulici u Obrenovcu desio se prvi veliki incident otkad su pre nekoliko dana u napuštenu kasarnu u ovom gradu smešteni migranti, koji su prethodnih nedelja boravili u srušenim zgradama i hangarima u centru Beograda.

Reuters
Teška i napeta situacija u Obrenovcu (Foto: Ilustracija)

Brzinom munje na društvenim mrežama deljena je objava jednog Obrenovčanina koji je alarmirao javnost posle pokušaja otmice bebe u kolicima, a koju su, prema njegovim rečima, pokušali da otmu gosti grada koji je pre nešto više od dve godine praktično razoren u hiljadugodišnjim poplavama, kako je to govorio predsednik Vlade Republike Srbije.

- Dragi građani, dragi predsedniče Miroslave Čučkoviću, pre sat vremena u Nemanjinoj ulici migranti su pokušali da otmu kolica sa bebom ženi u prisustvu još dva mala deteta. Igrom slučaja ta žena je moja sestra, a deca su moja. I sad ja vas pitam šta da nismo uspeli da ih sprečimo - napisao je na svom Fejsbuk profilu Predrag Velimirović, ujak bebe i otac dece koja su takođe bila ugrožena.

facebook.com/Predrag Velimirovic

U nameri da dođemo da zvanične izjave pozvali smo Predraga, ali njemu je bio isključen telefon pošto je bio u policijskoj stanici uz svoju sestru koja je davala izjavu, što je tokom noći potvrdio novom objavom na popularnoj društvenoj mreži.

- Trenutno se nalazimo u policijskoj stanici Obrenovac, zajedno sa predsednikom opštine Miroslavom Čučkovićem,  gde moja sestra daje iskaz za tužilastvo kako bi se ovaj nemili događaj rešio i kako ubuduće naši sugrađani ne bi imali slične probleme.

facebook.com/Predrag Velimirovic

Čučković poziva da pobedi razum

Da se zaista i desilo sve što je Predrag napisao potvrdile su i reči predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića, koji je pokušao da smiri sugrađane objavom na Tviteru.

- Bes koji osećam kao roditelj dok sam uz porodicu Blažić, koji osećate svi, ne sme pobediti razum. Uveravam Vas da će počinioci dela biti najstrože kažnjeni u skladu sa zakonima Republike Srbije. Takođe, pojačane snage policije biće garant bezbednosti građanima Obrenovca. Trenutno je u toku davanje iskaza Ane Blažić o nemilom događaju u policiji. Biće pregledan i snimak sa menjačnice kod koje se događaj desio i nakon toga adekvatna reakcija Višeg tužilaštva jer su vinovnici ovog dela maloletni - napisao je Čučković.

twitter.com/Miroslav Čučković
twitter.com/Miroslav Čučković
twitter.com/Miroslav Čučković
twitter.com/Miroslav Čučković

U strahu od novih incidenata pojedini Obrenovčani su predložili samoorganizovanje kako bi predupredili da se nešto slično ponovi, a pojačane policijske snage i angažovanje helikoptera u ovoj beogradskoj prigradskoj Opštini, prema Čučkovićevim rečima, nemaju veze sa tim.

- Ministar policije me obavestio da su pojačane snage policijske brigade Beograda upućene u Obrenovac, kao i da su naleti helikoptera vojna vežba koja nema nikakve veze sa ovim događajem.

twitter.com/Miroslav Čučković
twitter.com/Miroslav Čučković

 

Strah od nemira

Na smirivanje strasti pozvao je i poznati obrenovački doktor Života Veljković, koji se oglasio neposredno pre predsednika Opštine.

- Poštovani sugrađani, osećam potrebu da Vam se obratim i u ovim kasnim satima sa molbom da sačuvamo pribranost i mir uprkos alarmantnim vestima koje su preplavile mreže. Po informacijama koje stižu, jedna porodica je bila ugrožena na najvandalskiji način, odnosno, dogodio se pokušaj otimanja kolica sa bebom od strane lica koji su prepoznati kao migranti. Dalje se tvrdi da je o tome obaveštena i policija i da je na terenu ostvaren uvid u navedeni događaj. Dopiru glasine o pokušajima samoorganizovanja jednog dela sugrađana i ja ih molim da odustanu od takvih pokušaja. Zapanjuje reakcija vlasti da se o ovim nemilim vestima, uopšte ne izjašnjava. To je nedopustivo, ili se moraju glasine demantovati, ako nisu istinite ili sugrađani obavestiti o merama koje su hitno preduzete da se izbegne tragična eskalacija. U ovakvom kontekstu sumanuto zvuči vest da je jedan broj dece otišao na zimovanje. Molim sve da se dozovu pameti.

Policija nema komentar

Kako bismo došli do preciznih informacija i da ne bi bilo nagađanj šta se tačno desilo, pokušali smo da dobijemo izjavu policije. U policiskoj upravi Obravnovac uputili su nas na svoje kolege iz republičke policije. Dežurni kraj telefona u republičkoj policiji posle konsultacija sa nekim od nadređenih poručio nam je da tek u jutarnjim satima možemo da dobijemo zvaničan odgovor jer je istraga u toku.

Na naše pitanje: Znači, prijava ipak postoji?, stigao je odgovor:

- Pa ne znam ja ništa o tome, zovite ujutro.

Nije prvi incident

Prema nepotvrđenim glasinama koje kruže u gradu pored Kolubare, ovo nije bio prvi incident otkad je 480 migranata prebačeno u obrenovačku kasarnu. Pre dva dana, takođe u Nemanjinoj ulici, desio se napad na devojku, a u ponedeljak je u naselju Gaj došlo do međusobne tuče momaka koji su stigli u ovo mirno mesto. Međutim, u policiji tvrde da nije bilo prijava, pa se samim tim to nije desilo. Takođe, spekuliše se da je ovo tek prvi kontigent migranata sa Bliskog Istoka i da se očekuje da još nekoliko stotina njih stigne u Obrenovac.

Uplašeni Obrenovčani brinu za bezbednost svoje dece, jer migranti ne žele da sve vreme borave u kasarni, već se slobodno šetaju gradom bez ikakvog vremenskog ograničenja, i pitaju se da li je to cena koju ovaj grad mora da plati za pomoć koju je dobio od Evropske unije nakon poplava 2014. godine. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.02.2017. 02:30
ako se radi o maloletnim mudžahedinima, tzv. izbeglicama, onda sigurno neće biti kažnjeni jer su duplo zaštićeni... jadno je i licemerno kada se onaj ljigavi cigo vulvin hvali kako će ovim džihadistima biti obezbeđeni topli smeštaj, hrana, zdravstvena zaštita i svi ostali uslovi, a da to isto nije obezbeđeno stotinama hiljada građana srbije... naravno osim ciganima, koji su isto tako zaštićeni kao ovi mudžahedini i mogu nekažnjeno raditi šta god hoće i sve dobijaju džabe od države.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online