Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 04.03.2017.
10:27
Vestionline A

Mogerinijeva ispala veći šmeker od radikala i Dveri

Tužno je kad veće priznanje moramo da odemo nekom evropskom posleniku, jer Evropa odavno nije tvorevina ljudskih vrednosti, već vrednosti elita koje učlanjuju svoje zemlje u NATO i bombarduju nevine ljude, koje kroz trgovinske sporazume stavljaju pravo korporacija iznad ustava bilo koje zemlje, koje izazivaju ratove a onda neće da prime izbeglice iz ratnih područja… ali ovog puta moramo da istaknemo nesrećnike i jadnike iz Srpske radikalne stranke i Dveri, koji prave cirkus od naše Skupštine, i koji su svojim ponašanjem doprineli da svet vidi da je jedna Federika Mogerini veći šmeker od svih njih za koje su, nažalost, neki državljani Srbije glasali. I još gore, to postaje očitije posle izjave Maje Gojković, izvesno jednog od najposlušnijih i najnesamostalnijih predsednika naše Narodne skupštine.

Tanjug
Evropski poslenik koji (kao i većina njih) nije dobar za Srbiju, Federika Mogerini i (u pozadini) seljoberi koji su još gori za našu državu

- Dešavanja u parlamentu nisu bila u skladu sa tradicijom srpskog naroda koji uvek svoje goste dočekuje sa gostoprimstvom, a dogovor sa Federikom Mogerini bio je da predsednik Narodne skupštine ne reaguje - izjavila je u subotu predsednica parlamenta Maja Gojković za Pink.

Ona je, u stvari, komentarisala skandiranje poslanika Srpske radikalne stranke i istup Dveri dok se visoka predstavnica Evropske unije obraćala poslanicima.

- Ja sam pre toga imala razgovor sa Federikom Mogerini i dogovorile smo se da ja ne reagujem. Ona je bila dugogodišnji poslanik parlamenta Italije i rekla mi je da je navikla na takva ponašanja, ometanja, da svako ima pravo da iskaže mišljenje, bez obzira što će to biti na ružan i neprimeren način - rekla je Gojkovićeva za Pink.

Prema njenim rečima, smatrala je da bi svojim mešanjem još više doprinela ometanju i prekidanju Mogerini, a "ovako je prošlo u najboljem mogućem redu".

- Najvažnije da je ona poslala poruke ohrabrenja i podrške Srbiji na putu ka EU - dodala je Gojkovićeva.

Gojković je ocenila da su dešavanja u parlamentu bila neprimerana, bez obzira da li se neko slaže ili ne sa tim što gost ima da kaže.

- Takvo ponašanje prema jednoj dami, 20 minuta vikanja, skandiranja, bilo je neprimereno i skaredno - rekla je Gojkovićeva i dodala da ne zna kome su se poslanici SRS i poslanici pokreta Dveri obraćali.

- Možda sami sebi, a pokazali su jednu ružnu sliku - kaže predsednica Narodne skupštine.

I šta reći na kraju - demokratski je biti seljober i praviti da cela Srbija izgleda jadno? Pa budite onda seljoberi, poslanici, doći će i neki novi izbori...

POVEZANE VESTI

Subota 04.03.2017. 22:07
Ko je uopšte dozvolio da ta dro,lja svojom prljavom nogom stupi pred srpski narod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online