Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 05.03.2017.
08:45
sputniknews.com, Vestionline A

Kad se slomi kičma američkom imperijalizmu, nestaće i tzv. "država Kosovo"

"Čim se bude slomila kičma američkom imperijalizmu, survaće se kao zgrada od kartona i država Kosovo. A ono što su učinili na Kosmetu, Albanci se spremaju da učine i u Makedoniji, Crnoj Gori i Grčkoj. Oni se enormno množe, pa i milom i silom asimiluju druge", tvrdi počasni član Akademije nauka Kaplan Burović, svetski priznati albanolog.

Tanjug/AP
Bez pomoći Amerike, nema "nezavisnog Kosova" (Foto: Arhiva)

Indoktrinirani falsifikovanom istorijom

Burović je autor 103 knjige, kao i poznate poeme "Bojana", zbog koje je bio uhapšen 4. marta 1959. Zbog svojih stavova skoro 43 godine je proveo po albanskim zatvorima. Akademik Burović danas živi u Ženevi.

- Današnja Albanija, međunarodno priznata 1913. godine jeste "Velika Albanija" koju je albanska feudo-buržuazija nastojala da proširi i dalje to nastoji. U sastav te aktuelne i međunarodno priznate Albanije ušle su 1913. godine srpsko-crnogorske, makedonske, grčke i vlaške teritorije, koje čine njen veći deo - objašnjava Burović i dodaje:

- Kada je Albanija priznata za nezavisnu državu, imala je svega oko 1.000.000 stanovnika, od kojih skoro polovina nisu bili Albanci. Osporavajući im i elementarna nacionalna prava, pa i pravo da da izjave svoju nacionalnost, Albanci su vršili prisilnu albanizaciju bez presedana u istoriji čovečanstva i vrše je i dalje.

Albanci su uvek bili mač turskih okupatora

- Indoktrinirani svojom falsifikovanom istorijom i muslimanskim fundamentalizmom, Albanci su postali najagresivniji element na Balkanu. Od davnina su bili isukani mač turskih okupatora. Kao muslimanski fanatici predstavljali su najveću opasnost za mir i ravnotežu Balkana i predstavljaju je i danas - kaže ovaj albanolog.

- Albanci sa Kosova i Metohije stvorili su, uz pomoć Zapada, drugu albansku državu na Balkanu. U Makedoniji se dešava nešto slično. U Crnoj Gori se govori o albanskoj autonomiji već godinama, jug Srbije traži takođe autonomiju... Ja sam svojevremeno istakao da su Albanci uzurpirali vlast ove države i ne da je tretiraju kao samo svoju, već je tretiraju i kao pokrajinu Albanije - smatra Burović.

- Pa i manifestacije na Kosmetu su isključivo albanske. Širom Kosmeta se govori i piše da se oni spremaju da ovu oblast prisajedine Albaniji. Ono što su učinili na Kosmetu, Albanci se spremaju da učine i u Makedoniji, Crnoj Gori i Grčkoj. Ako im se dozvoli, oni će to učiniti i sa Evropom!

Nezavisno Kosovo je privremeni proizvod američkog imperijalizma. Čim se bude slomila kičma tom imperijalizmu, i "država Kosovo" će se survati kao zgrada od kartona, jer će Amerikanci povući svoje vojne baze pred kukama i motikama pobunjenih naroda - zaključuje Burović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online