Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 29.03.2017.
18:01
J. Arsenović - Vesti A

Uzmite tajkunima, a ne penzionerima

Na mitingu protesta zbog neustavnog smanjenja penzija, Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica pozvali su juče sve starije sugrađane da na predstojećim predsednički izborima glasaju za onog kandidata koji se zalaže da se "penzionerima vrati oteto".

J. Arsenović
Ustavna prava u kampanji: Dveri i Vuk Jeremić na protestu

Organizatori protesta pozvali su prisutne opozicione predsedničke kandidate da im se obrate, što su učinili Boško Obradović i Vuk Jeremić.

Kako "Vesti" saznaju, Saša Radulović i Saša Janković takođe su bili pozvani na skup, ali se nisu odazvali pozivu.

Kandidat Dveri Boško Obradović rekao je da on kao predsednik države nikada ne bi potpisao zakon o privremenom umanjenju penzija.

- Vlast je imala mnogo načina da uštedi i spase budžet, ali je izabrala sramni način da teret krize svali na penzionere, prosvetne i zdravstvene radnike, na vojsku i policiju, umesto na banke i tajkune - rekao je Obradović, burno pozdravljen od oko 1.000 penzionera na beogradskom Trgu Nikole Pašića.

Vuk Jeremić je okupljenima dao reč da će prvi radni ponedeljak, nakon što pobedi, potpisati zahtev za povlačenje "amoralnog i neustavnog zakona" o smanjenju penzija, kao i da se najstarijim sugrađanima vrati svaki dinar koji im je oduzet.

- Taj novac se troši na dovođenje Šredera, na savete Tonija Blera, na kampanju Hilari Klinton - uzvikivao je Jeremić.

Veber i Makijaveli

Kada je predsednik Vojnog sindikata Jovan Tamburić primetio da Vučić citira Vebera, ali da primenjuje principe iz Makijavelijevog "Vladaoca", on je doviknuo: "Tu knjigu još nije vratio", aludirajući na Vučićev izborni spot iz biblioteke.

Sreda 29.03.2017. 22:08
Iskreno,ali u ovoj kampanji za izbor predsednika države Srbija je nisko pala.Svi kandidati svi bivši dokazani kao promašeni,gde su pravi ljudi i političari da se čovek može opredeliti.Ovako gledamao i slišamo svu bedu duha koja je isplivala na izbornoj kampanji.Koga od ovih-pa iskreno baš niko,a ovi paradiraju uz jadnike a već sutra će im uzet i ono malo što im je ostalo-samo kad se dokopaju vlasti.
Četvrtak 30.03.2017. 01:25
Sta je ovo na slici? Bosko i Vuk Jeremic zajedno??? Jesu se oni to udruzili? Ne bi me cudilo. Jedan bi da vrati 'kralja', pa da uvedemo plemstvo koje bi bas pomoglo radnicima, seljacima i penzionerima. A drugi bi da nas dalje voza na euRopskom pRutu. A blesavog li lakovernog naroda!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online