Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.04.2017.
18:31
Vestionline A

Završen sedmi dan protesta: Učesnici se razišli uz skandiranje "vidimo se sutra"

U Srbiji je održan i sedmi dan demonstracija pod nazivom "protesti protiv diktature. Ponovo se okupilo nekoliko hiljada građana koji su kroz šetnju i zaustavljanje ispred nekoliko državnih i medijskih institucija ponovili svoje zahteve.

twitter.com/Dragana Pećo
Upaljene baklje ispred zgrade Vlade Srbije

Još oko 17.30 počelo je okupljanje ispred Doma Narodne skupštine, da bi tačno u 18.00 bila blokirana saobraćajnica koja spaja Trg Nikole Pašića i Takovsku ulicu.

Malo pre 19 časova, kolona je krenula ka Trgu Nikole Pašića i Terazijama. Odatle su studenti uputili ka Kolarčevoj pa do zgrade "Politike". Nastavili su potom do zgrade Radio Beograda gde su skandirali: "Uaaa, uaaa"...Potom su se uputili ka Svetogorskoj.

Svetogorskom ulicom se ori dečija pesmica: "Vuče, vuče bubo lenja"...

Kolona je zatim nastavila prem zgradi RTS-a gde se glasno skandiralo "ostavke, ostavke" i na taj način ponovili jedan od svojih zahteva. Šetnja se zatim upuitila ka zgradi Vlade Srbije gde polako svi pristižu.

Ispred zgrade Vlade Srbije protestanti su palili baklju i pevali himnu protesta "onesvesti se", pa su se uputili ka Slaviji.

Učesnici protesta su sa Slavije ušli u Ulicu kralja Milana posle čega je usledio odlazak ispšred sedišta RIK-a i povartak ispred skupštine.

Posle nekoliko skandiranja, učesnici protesta su se polako razišli i najvili novu akciju u ponedeljak.

Protestu su se pridružili i članovi udruženja Efektiva, organizacija potoršača, koji su stigli pod svojim obeležjem, opremljeni trubicama.

uote class="twitter-tweet" data-partner="tweetdeck">

#protest2017 #protivdiktature Bgd pic.twitter.com/7jKtRGk24Z — lex specialis (@SanjaMCosic) April 9, 2017

Na početku kolone su dobošari, a istaknute su parole: ;"Narod gladuje a elita se raduje", "Vučiću Šrederu", "Nećemo da budemo jeftina radna snaga" i "I vazduh ste privatizovali", "Nije bot nego skot", "Dalje nećeš moći, zvaću decu" i "Protiv terora vlasti".

Učesnici protesta duvaju u pištaljke i skandiraju "Vučiću, lopove".

Zaštitna ograda pomerena je oko "Srpskog zida plača" tako da je proširen prostor između samog panoa i ograde.

Protesti i u Somboru, Novom Sadu, Nišu...

Protesti se održavaju i u drugim gradovima širom Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online