Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.04.2017.
19:44 >> 21:17h
Vestionline, N1 A

Završen "Protest protiv diktature", okupljanje i u petak

Šetnja učesnika 11. "Protesta protiv diktature" u Beogradu završena je oko 20.45 ispred Doma Narodne skupštine, gde su okupljeni najavili novi protest za petak u 18 časova.

twitter.com/tanjajorda
Ipak ima protesta, komentar je učesnika koji fotografije postavljaju na Tviter

Preko megafona učesnicima protesta je postavljeno pitanje: "Da li se vidimo sutra?", na šta su oni povikali "Sutra u 6!". 

Učesnici protesta se razilaze s Trga Nikole Pašića. 

"Protest protiv diktature" u Beogradu protekao je bez incidenata i uniformisane policije, ali je primećeno prisustvo nekoliko policajaca u civilu s "motorolama". 

Kolona od više stotina uglavnom mladih učesnika protesta "Protiv diktature", prošla je centralnim beogradskim ulicama, skandirala "Av, av, av!", "Ima nas!", "Onesvesti se!", dok su ispred Vlade Srbije uzvikivali "Hoćemo ostavke!" i "Dole diktatura!". 

Protestna kolona 11. protesta "Protiv diktature" krenula je u šetnju s platoa ispred Doma Narodne skupštine centralnim beogradskim ulicama nešto pre 19 časova.

Prvobitno je bila najavljena pauza u protestima do utorka, 18. aprila, zbog Uskrsa, ali je tokom dana na društvenim mrežama najavljeno da će protest ipak biti održan. 

Na čelu kolone, koju predvode dobošari, istaknuti su transparenti "Fer slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava", "Javno finansirano i svima dostupno obrazovanje", "Kompletna smena političke elite", "Zdravstvo za sve". 

Učesnici protesta duvaju u pištaljke i nose i transparente "Padni mi na grudi Nebojša", "Nećemo da budemo jeftina radna snaga", "Mi smo klinci koji su se samoorganizovali u vreme poplava", "Pravda i pravo hodaju sa nama". 

Inicijatori u Novom Sadu: Snimaju nas i prate

Za razliku od protesta u Beogradu, u Novom Sadu se znaju organizatori, odnosno postoji grupa koja koordiniše i obraća se okupljenima.

Jedan od organizarora Milan Perišić za "N1" je rekao da sve koji protestuju povezuju zajednički cilj i neprijatelj - a to su, kako navodi, korumpirani sistem i vlast koja izrabljuje. On kaže da može da doprinese i pomogne protestima i naglašava da nije iz studentskog pokreta Novi Sad.

- Mislimo da su naši ciljevi i predlozi dovoljno dobro objašnjeni, da će protesti isterati priču, već je ušlo u pažnju javnosti, planiramo akcije koje neće biti samo šetnje. AV će nastaviti da gura autokartiju kao demokratiju, nama njegove izjave ništa ne znače - rekao je on.

Oko hiljadu gradjana okupilo se na desetoj šetnji "Protiv diktature" u Novom Sadu, a nekoliko inicijatora protesta požalilo se da ih nepoznate osobe snimaju i prate.Oni su novinarima kazali da ih "već danima nepoznati ljudi fotografišu, snimaju i dolaze ispred kuća".

U Novom Sadu neće biti protesta tokom proslave Uskrsa, a potom će se nastaviti, u ponedeljak.

- Pauzu u naredna tri dana iskoristićemo da se bolje povežemo s vama. Razlog nisu samo praznici., Želimo da proširimo ekipu koja ovo organizuje, jer ovde treba da budemo svi, i da nas u ponedeljak bude još više -  kazao je Perišić za "N1".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online