Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.07.2010.
02:50
Vestionline A

Kuršumlija: Vlast koaliciji DS-SRS!

Na sednici Skupštine opštine Kuršumlija formirana je nova vladajuća koalicija koju čine Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka. Na sednici su smenjeni svi funkcioneri iz organizacije "Gvozdeni puk" koja okuplja veterene rata.

Panorama Kuršumlije

Dosadašnju vladajuću koaliciji činili su DS, "Gvozdeni puk" i grupa građana "Svi zajedno za Kuršumliju", dok je SRS sa sedam odbornika bila u opoziciji.

Nepoverenje zameniku predsednika opštine Dejanu Miloševiću, zameniku predsednika Skupštine Branislavu Jovanoviću i članu opštinskog veća Saši Jovanoviću izglasalo je 19 od ukupno 37 odbornika u Skupštini opštine Kuršumlija.

Ta trojica funkcionera su članovi Udruženje "Gvozdeni puk". Nakon izglasavanja nepoverenja tim funkcionerima, na predlog skupštinske većine za zamenika predsednika opštine postavljen je Zoran Lakić iz SRS-a.

Predsednik opštine Zoran Vučković (DS) rekao je da je koalicija sa SRS danas nastala spontano.

"Ne bojim se reakcije vrha stranke i smatram da će imati razumevanje jer je ova koalicija sačinjena na osnovu odluke skupštinske većine, spontano na ovoj sednici.

Zanemarićemo partijske pripadnosti i pokušaćemo da nastavimo da radimo kao što smo i u prethodne dve godine. Stranke nisu bitne, važno je da ovaj narod živi bolje", kazao je Vučković.

Novoizabrani zamenik predsednika opštine Zoran Lakić kaže da nije ništa čudno što su DS i SRS ušli u koaliciju. Prema njegovim rečima, na lokalnom nivou nije bitno ko je sa kim u koaliciji već da su na vlasti ljudi koji mogu nešto učiniti za Kuršumliju.

"Uvek sam govorio da su nebitne stranke koje čine lokalnu vlast. Centrala SRS-a sigurno neće da ospori ovu koaliciju jer smo mi na opštinskom odboru doneli takvu odluku. Mene nisu birali samo radikali već i odbornici iz drugioh stranaka. Ova vlast će sasvim pristojno funkcionisati jer ćemo zanemariti stranačke pripadnosti", kazao je Lakić.

Bivši zamenik predsednika opštine Dejan Milošević tvrdi da su mu pojedini odbornici iz opozicionih stranaka tražili novac da ne bi glasali za njegovu smenu i da je trpeo veliki pritisak pojedinih odbornika i opštinskih funkcionera da zaposaljava njihove rođake i prijatelje.

Prema njegovim rečima, koalicija između DS-a i SRS-a je sačinjena radi interesa pojedinih ljudi.

"Pojedini funkcioneri i odbornici su revoltirani zbog toga što sam ih sprečavao da rade šta hoće, da zapošljavaju rođake i prijatelje, i u raznim drugim malverzacijama. Ja sam im smetao i zato su ušli u koaliciju da bi izvršili smenu funkcionera iz 'Gvozdenog puka'", kazao je Milošević.

Istovremeno, on navodi da je za dve godine, koliko je na toj funkciji, desetak odbornika iz SRS, DS i koalicije "Svi zajedno za Kuršumliju" nekoliko puta prelazilo iz jedne u drugu stranku, pokušavajući da ga smene, dok članovi "Gvozdenog puka" nikada nisu prelazili u druge političke organizacije.

Današnjoj sednici prisustvovalo je svih 37 odbornika, što nije zabeleženo u protekle dve godine. Na sledećoj sednici će biti izabrani novi zamenik predsednika skupštine i jedan član opštinskog veća.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online