Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.04.2017.
12:56
Tanjug A

"Albanci nisu sila koje se treba plašiti"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je Beograd za nastavak dijaloga sa Prištinom i da je sramotno što je prekinut zbog Ramuša Haradinaja.

Tanjug
Albanci igraju na sve ili ništa: Ivica Dačić

- Mi tražimo da se nastavi dijalog i mislimo da je sramotno što je prekinut dijalog zbog Haradinaja - rekao je Dačić gostujući na TV Pink. 

Komentarišući to što je francuski sud oslobodio Ramuša Haradinaja on je rekao da bi to isto bilo kao da masovnog ubicu ne izručite zbog neprijatnosti prilikom suđenja.

- Nije bilo prijatno ni Geringu u Nirnbergu pa su sudili. Kome je suđenje prijatno. Ovde je pokazano veliko nepoštovanje prema srpskim žrtvama. One imaju pravo na pravdu, kao što se Srbija odnosi prema drugim žrtvama drugih naroda - naglasio je ministar.

To što se u poslednje vreme govori o stvaranju "velike Albanije" Dačić kaže da kosovska vlada ima ugovor sa agencijom koja se bavi lobiranjem u Americi za njihove interese.

- Ovo nije slučajno. Nisu oni toliko hrabri da govore o "velikoj Albaniji". Interesantno je pominju Kosovo i Preševsku dolinu, a ne pominju Skoplje, Epir, Ulcinj. To je sve na mapi velike Albanije - naglasio je.

Kako kaže, Albanci igraju na sve ili ništa, blefiraju i da su njihove izjave namenjene ne Beogradu nego Briselu, gde hoće da kažu ako nas ne primite u EU izazvaćemo sukobe.

On je upitao Brisel da li više ceni zemlju koja doprinosi stabilnosti ili one koji izazivaju sukobe.

Dačić je napomenuo i da Albanci nisu "sila koje bi neko treba da se plaši" dodavši da ih se Srbija sigurno ne plaši i da je to što reguje mudro "odraz snage". 

On kaže da srpske službe rade dobro i da Srbija ima plan Albanaca kako treba da nastupaju prema Ruskoj Federaciji, a da Albanci baš zbog dobrog odnosa Srbije sa Rusijom pokušavaju našu zemlju da "nagrde", jer misle da je to negativno kada kažete da je neko pod ruskim uticajem.

Dačić je rekao da zove ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova kada ima problema na međunarodnoj sceni, a da bi rado okrenuo i američkog državnog sekretara Reksa Tilersona, ali da nije siguran da bi mu se javio i bio na srpskoj strani.

Kako kaže odnos Srbije prema Rusiji neće se menjati i Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.

- Kada imamo probleme vezane za teritorijalni integritet, kada se Srbiji stalno postavljaju novi zahtevi međunarodnih tela, moramo da negujemo prijatelje i saveznike, kako bismo se odbranili u toj borbi. Ne možemo da ih molimo za nešto, a posle pet dana da uvedemo sankcije - zaključio je Dačić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online