Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.05.2017.
09:11
Vestionline, Tanjug A

"Kriminalna država Kosovo - udarac za Srbiju, Evropu i ceo poredak"

Andrej Fursov, direktor Centra sistemsko-strategijskih istraživanja u Moskvi, smatra da je formiranjem kriminalne države Kosovo kao u bilijaru jednim udarcem je pogođeno nekoliko kugli: Srbija, Evropa ali i postojeći poredak u celini.

J. L. Petković
Haotizacija Evrope počela od Balkana

- Nema sumnje da su taj "udar" organizovale grupe u SAD i evropska birokratija. Osim njih, korist od formiranja kosovske države imala je i međunarodna kriminalna internacionala koja je tesno povezana sa zapadnim specijalnim službama - izjavio je Fursov u intervjuu za današnju "Politiku".

Prema njegovim rečima, na delu su operacije novog tipa i zato se može napraviti veza od Kosova do upravljanja migrantskom krizom, kao novim vidom specijalnog ratovanja.

Gubi se granica između rata i mira

Na strahovanja ljudi da bi novi svetski sukob mogao da počne zbog pretnji severnokorejskog lidera, Fursov odmahuje rukom i kaže da je sve to oko Severne Koreje spektakl. On takođe, kaže i da ne misli da svet ulazi u epohu "trećeg svetskog rata" već u doba u kojem sve više nestaje granica između mira i rata.

Na konstataciju novinara da se, kada se govori o obojenim revolucijama u Ukrajini, dešavanjima u Makedoniji, protestima studenata u Srbiji stalno dolazi do imena Džordža Soroša i na pitanje da li je njegova uloga ipak precenjena, Fursov kaže:

- Naravno da Soroš nije nikakav samostalni igrač. On je izvršilac nečijih naloga. Sama činjenica da se neprekidno prst upire baš u njega, a mediji ponavljaju Soroš, Soroš, govori u prilog tome da je on figura trećeg ili četvrtog ranga kada je reč o onima koji vuku konce u svetu. On je špekulant i u svim tim događajima ima korist i neku svoju ličnu satisfakciju.

Ko vuče konce u svetu?

Upitan ko onda vuče konce u svetu, Fursov koji se smatra jednim od najprovokativnijih imena ruske istoriografije i društvene nauke koji je ovih dana boravio u Beogradu, smatra da to nisu ni Bilderberg grupa ni Trilaterlana komisija, već daleko zatvoreniji klubovi za koje koristi termin "Nadnacionalne grupe svetskog dogovora i upravljanja" koji okupljaju evropsku aristokratiju, ali i Rotšilde i Rokfelerove.

Jedna od takvih grupa je i Rimski klub koji su osnovali Aurelio Pečei, Đovani Anjeli i Aleksandar King, dodao je on.

Smatra i da je EU odigrala svoju istorijsku ulogu i da u takvom obliku više nije potreba gospodarima svetske igre.

Visoki činovnici

Što se tiče pozicije Merkelove, Olanda, doskora Obame a sada Trampa, on kaže da su oni samo "neka vrsta visokih činovnika" i podseća na nedavni tekst "Mond diplomatika" u kojem se izvodi zaključak da u poslednjih 35 godina na izborima u Francuskoj pobeđuju političarti koji ni na koji način ne odražavaju interese građana.

- Zato su oni svi u svetskoj igri figure, pioni koji su samo poverovali da su igrači.

Na pitanje da li je i ruski predsednik Vladimir Putin samo figura u toj svetskoj igri, on kaže:

- Smatram da je Vladimir Putin na početku bio figura, ali je u međuvremenu postao igrač. I to mu ne mogu oprostiti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online