Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.05.2017.
14:15 >> 15:06h
Vestionline, Sputniknews.com A

Srbi oborili Mustafinu vladu

Poslanici kosovske skupštine izglasali su nepoverenje Vladi premijera Ise Mustafe, zbog čega će najverovatnije biti održani prevremeni izbori narednog meseca.

youtube.com/Marko Lekic
Skupština Kosova o poverenju vlade

Rojters prenosi da je 78 od 120 poslanika, glasalo za nepoverenje Vladi, koju su članovi opozicije optužili da nije ispunila svoja obećanja data tokom kampanje i da je stvorila nepoverenje javnosti.

Slavko Simić, šef poslaničke grupe Srpske liste u kosovskom parlamentu, za "Sputnjik" je rekao da je taj poslanički klub odlučio na sastanku održanom pre početka Skupštine da će glasati za nepoverenje Mustafinoj vladi.

- Od naših glasova sigurno da će zavisti da li će vlada pasti ili ne. Mi smo na sastanku koji smo imali analizirali i koalicioni sporazum koji imamo sa vladajućim strankama - Demokratskim savezom Kosova i Demokratskom partijom Kosova. Dakle, sporazum na kojem počiva vlada u Prištini. Zaključili smo da nijedan od elementa koji se nalaze u sporazumu nije ispoštovan. Čak su i neki elementi sporazuma do te mere degradirani da se uopšte niti u političkom krugovima niti u javnosti više ne spominju. Mislim na ZSO, na proces dijaloga, proces privatizacije preduzeća sa srpskom većinom, na uzurpiranu imovinu SPC i srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji… Videćemo kako će se razvijati tok sednice, ali trenutno stanje prema našoj analizi je takvo da ćemo glasati za rušenje vlade Kosova - kaže Simić za "Sputnjik".

On objašnjava da je potrebna vlada sa efikasnijim mehanizmima koja će biti odlučnija i odgovornija i koja će moći da pokrene mnoge stvari sa mrtve tačke.

- Nalazimo se u jednoj potpunoj političkoj i institucionalnoj stagnaciji gde nema konkretnih koraka, niti se rešavaju suštinski problemi sa kojima se na Kosovu i Metohiji suočava srpski narod - izjavio je šef poslanika Srpske liste.

On nije mogao da nam kaže koga vide kao nove partnere među albanskim stranka ukoliko bude pala ova vlada, ali je rekao da neka imena, koja se sada nalaze na Srpskoj listi i koji su poslanici u parlamentu Kosova, sigurno neće biti u budućem sastavu nove parlamentarne većine. Zahtev za izglasavanje nepoverenja vladi podnela je Inicijativa za Kosovo uz podršku Alijanse za budućnost Kosova i Samoopredeljenja, kao i 12 poslanika iz redova partija na vlasti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online