Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.05.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti A

Ministar kleči pred ubicom

"Ološ" je reč kojom je državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković javno kvalifikovala poslanika Demokratske stranke Balšu Božovića, obrušivši se nizom optužbi i na kolegu policajca Dalibora Karanovića.

Tanjug
Prozivke u parlamentu: Nebojša Stefanović

Salvu njenih neprimerenih uvreda izazvao je Božovićev zahtev za ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića jer je, kako tvrdi ovaj poslanik, ministar po nalogu Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića, suspendovao policajca koji je privodeći Jovanovićevog sina Nemanju "samo radio svoj posao".

Popović Ivković je preko TV Pinka pripisala kolegi Karanoviću da je u prisustvu dvojice policajaca iz interventne jedinice uperio pištolj u njega, uhvatio ga za desnu ruku i tražio od kolega da ga pretresu. Mada su, reče ona, konstatovali i da nema predmete krivičnog dela i da sa sobom poseduje ličnu kartu, službenik Karanović je "mimo svih zakonskih procedura zahtevao da se Jovanović sprovede u policijsku stanicu".

- Pretresao je i skidao ga nagog, a pri tom za to nema naredbu suda i sve radi mimo zakonskih procedura - navela je za TV Pink.

Napomenula je samo da je mladić pušten, a događaj nije evidentiran.

Karanović, u ekskluzivnoj izjavi za "Vesti", ne krije iznenađenje napadom državne sekretarke na njega.

Laži umesto nagrade

- Zašto se govore laži o meni? Ja sam sedam godina dao policiji i službi i slobodno vreme. O tome svedoče moji najbolji rezultati i moji šefovi mogu da posvedoče o tome. Očekivao sam nagradu jer sam se odrekao zarad službe i privatnog života, a evo kako mi se vraća - suspenzijom. Sramota je sve što je o meni izrečeno, ali ću dokumentovati da to nije tačno - kaže Karanović.

- Meni je važna samo istina i uveren sam da će ona izaći na videlo, a ne shvatam zašto MUP nije uz mene kad se sve o tom događaju zna, nego trpim i ja, i moja porodica, i kolege - kaže Karanović kojin smatra da se takvim ponašanjem prema njemu samo daje vetar u leđa kriminalcima da vređaju policiju i prete.

Pripadnik MUP ističe da ima u rukama sve dokaze da je radio ispravno.

- Postoji sve crno na belo, a sam Nemanja Jovanović je rekao pred tužiocem da nisam uperio pištolj u njega, pa sve što je izgovorila sekretarka pada u vodu. Ja sve imam dokumentovano i izjave 11 svedoka, od kojih je osam govorilo u moju korist. Sva dokumentacija postoji kod mene i mojih advokata, pa je velika sramota što MUP konstantno nije na mojoj strani, a pritisci postoje od početka - kaže Karanović.

Policijska funkcionerka, međutim, tu nije stala. Prepucavanje je nastavljeno na društvenim mrežama. Na Božovićevu Tviter opasku kako "portparoli Zvezdana Jovanovića" govore o njemu, dok se Nebojša Stefanović se i dalje junački krije, ona je uzvratila:

- Ko bi se od tebe krio mučeniče, i zašto? Ko si ti uopšte? Znamo jedino da si ološ.

Do prepucavanja je došlo pošto je Balša Božović prethodno novinarima u parlamentu, između ostalog, rekao da je ministar policije po "naređenju Zvezdana Jovanovića i suspendovao policajca koji je legitimisao Jovanovićevog sina".

Vlada kao klan

Balša Božović je uzvratio da će izneti materijalne dokaze da ministar Nebojša Stefanović zloupotrebljava unutrašnju kontrolu policije kako bi se razračunavao sa policajcem koji je vršio svoju dužnost i priveo sina Zvezdana Jovanovića. On je juče u parlamentu rekao da Stefanović podmeće lažne iskaze koji ne idu u korist Karanoviću.
- Stefanović zloupotrebljava funkciju, institucije i medije. Mi nemamo vladu, mi imamo klan - rekao je Božović i pozvao sve policajce da podržale Karanovića.

- Ubica premijera Srbije Zorana Đinđića naređuje ministru Stefanoviću. Zvezdan Jovanović je iz ćelije uputio pismo ministru u kojem je policiju u Srbiji nazvao "besnim psima", a Stefanović suspendovao policajca koji je priveo Jovanovićevog sina zato što prilikom legitimisanja nije imao ličnu kartu - rekao je Božović.

Prvobitno reagujući saopštenjem, Popović Ivković je navela da je Božović i "ološ i predstavnik stranke koja je štitila Darka Šarića, trgovca narkoticima, glavnog investitora u vreme DS, koji je ubio stotinu naše dece".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online