Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.05.2017.
19:01
J. Arsenović - Vesti A

Strpaćemo ministarku u zatvor

Zorana Mihajlović će biti prvi ministar u Vučićevoj vladi koji će biti uhapšen, tvrdi u razgovoru za "Vesti" predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

M. Todorović
Stamatović na čelu protesta u Beogradu

- Mi smo do sada bili fini, kulturni, pristojni, prihvatali smo sve preporuke, u stvari to su bile ucene Ministarstva, konkretno ministarke Zorane Mihajlović i SNS-a. To su kriminalci u okviru SNS-a, jer ovo što rade je klasičan kriminal. Sada ćemo i mi morati da krenemo u ofanzivu i sledeći naš korak je krivična prijava protiv ministarke zbog nanete štete budžetima Srbije i Čajetine - kaže Stamatović.

Osnov za krivičnu prijavu jeste to što je ministarka svojim potpisom omogućila da 2.213 hektara zemljišta, koje je oduvek bilo državno, tvrdi naš sagovornik, prenela na privatno lice, odnosno na Poljoprivredni kombinat Zlatibor, u vlasništvu Radoja Cvetića. Na tržištu cena tog zemljišta, kaže Stamatović, vredi četiri milijarde evra!

Vrhunac sukoba ministarke građevinarstva i prvog čoveka Čajetine jeste izgradnja kabinske žičare koju su Zlatiborci, predvođeni Stamatovićem, u duhu nekadašnjih radnih akcija u februaru počeli da grade, a da za gondolu, kako tvrde u nadležnom Ministarstvu, nemaju kompletnu dokumentaciju.

Ko se s narodom sudi - spor izgubi

Stamatović kaže da naprednjačka vlast hoće uredbom da Zlatibor proglasi parkom prirode kako bi se zaobišle lokalne vlasti, a Vlada u Beogradu o svemu pitala kada je reč o ovoj planinskoj lepotici i najposećenijem izletištu u republici.
- To je nemoguće, ko se sa narodom sudio, spor je izgubio.

- Milan Stamatović nije nikakva žrtva, on je lokalni šerif koji napadima na Ministarstvo i Vladu Srbije pokušava da prikrije ono što se događalo na Zlatiboru - izjavila je ministarka, upozoravajući da bi bez neophodnih dozvola gondola mogla da bude rizična po korisnike.
"Kaubojština je kod njih u Ministarstvu", uzvraća joj Stamatović.

On tvrdi da imaju potrebnu dokumentaciju, da je projekat uradila ugledna francuska kompanija Pomagalski.

- Ona radi po celom svetu, a sada će njihove gondole da se ruše jedino na Zlatiboru - ironičan je Stamatović.

Nadmašio Vučića

Na pitanje da li zaista veruje da će ministarku "strapati" u zatvor nakon što je pobedom Vučića na predsedničkim izborima SNS potvrdio dominaciju, Stamatović odgovora da iza njega stoji narod, dok su naprednjaci " učvrstili vlast pljačkom, manipulacijama i prevarama".
Kao kandidat Grupe građana Za zdravu Srbiju Stamatović je osvojio preko 60 odsto glasova, tri puta više od lidera naprednjaka Aleksandra Vučića.

Ministarka je novinarima u petak pokazivala objekte na najpoznatijem srpskom izletištu koji su, kako tvrdi, građeni bez dozvola, a uz dopuštenje lokalnih vlasti.

- To su sve privatni investitori koji su kupili zemljište, i u postupku su dobijanja građevinske dozvole. Zašto ministarka nije prikazala fabriku vode i mlekaru, restorane i prodavnice koje grade na državnom zemljištu i bez građevinske dozvole. Mi smo pisali dopise, zvali inspekciju, ali se Zorana nije setila da protiv njih podigne krivičnu prijavu. Ona je kao ministar stala na stranu kriminalaca - tvrdi Stamatović.

U petak je nekoliko stotina Zlatiboraca, predvođenih Stamatovićem, protestovalo ispred zgrade Vlade Srbije zbog problema sa izgradnjom gondole.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online